نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده

حسابداری شعب چیست؟ این سوالی است که بسیاری از افرادی که دارای کسب و کار هستند و شعبه های مختلف را برای کسب و کار خود ایجاد کرده اند، با آن مواجه می‌شوند. در حال حاضر بسیاری از کسب و کارها برای گسترش فعالیت خود دست به تاسیس دفاتر و شعبه در نقاط جغرافیایی مختلف می زنند. نحوه حسابداری شرکت هایی که دارای شعب متفاوتی هستند دارای رویکردها و یکسری موارد خاص می باشد که به آن حسابداری شعب گفته می شود.

در واقع حسابداری شرکت هایی که دارای بخش‌های مختلف هستند، باید براساس قواعد خاصی انجام بگیرد. شرکت های دارای مجموعه شعب، شرکت هایی هستند که در یک محل با نظارت مدیریت فعالیت می‌کنند و دارای شرایط خاصی هستند که این شرایط در چگونگی محاسبه هزینه ها و درآمدها و سود و زیان مجموعه ها بسیار تاثیر گذار می باشد. از آنجایی که پاسخ به این سوال که حسابداری شعب چیست؟ بسیار اهمیت دارد، در ادامه این مقاله از طلوع پدیده نکات مهمی را در روش حسابداری این نوع شرکت ها ارائه خواهیم کرد. 

 آشنایی با حسابداری شعب

حسابداری شعب در واقع یک نوع سیستم حسابداری می باشد که حساب های جداگانه هر شعبه یا محل عملیاتی یک سازمان در آن نگهداری خواهد شد. این شیوه از حسابداری در شرکت هایی که پراکندگی جغرافیایی دارند و علاوه بر آن شرکت های چند ملیتی و اپراتورهای زنجیره ای بیشترین استفاده را دارد.

در استاندارد حسابداری شعب، هر شعبه به عنوان یک نهاد متفاوت مدنظر قرار داده می‌ شود و دفاتر حساب های متنوع، به صورت جداگانه برای آنها ثبت و نگهداری خواهد شد. این حساب های جداگانه شامل موجودی کالا، حساب های دریافتنی، تجهیزات و هزینه هایی مانند اجاره وجوه نقد و بیمه و دستمزدها می باشد. با این تفاسیر می ‌توان گفت حسابداری شعب سیستمی است که در آن برای هر شعبه حساب های جداگانه در نظر گرفته خواهد شد. این شعب براساس موقعیت جغرافیایی تقسیم شده و هر کدام از بخش ها دارای مراکز سود و زیان می باشند.

در این روش حسابداری صورت سود و زیان، تراز آزمایشی و ترازنامه به صورت جداگانه از سوی هرکدام از شعب تهیه می شوند. قابل توجه اینکه در استاندارد حسابداری شعب هرکدام از شعبه ها موظف هستند دفاتر خود را مستقلاً تهیه و نگهداری کنند و در موعد مقرر به دفتر مرکزی ارسال نمایند تا با سایر واحدها ترکیب شود. حسابداری شعب و افزایش شناخت وضعیت جریان نقدی شرکت ها کمک می کند تا یک تصویر جامع از فعالیت های شرکت به مدیران ارائه شود. اما هدف از حسابداری شعب چیست؟ در ادامه بیشتر در رابطه با این مسئله توضیح خواهیم داد.

 

برای اطلاع از نحوه استعلام چک صیادی، با ما در طلوع پدیده همراه باشید.

 هدف از حسابداری شعب

تا اینجا به این سوال که حسابداری شعب چیست؟ پاسخ دادیم. اما آیا شما از هدف حسابداری شعب چیزی می دانید؟ برخی از اهداف مهم حسابداری شعب شامل موارد زیر می باشد:

اطلاع از وضعیت نقدینگی هر کدام از شعبه ‌ها

تحقق جریان نقدی یا درآمد ایجاد شده از سوی شعب

اطلاع از سود و زیان تولید شده توسط شعبه ها

آگاهی از وضعیت مالی هر کدام از شعب توسط حسابداران مالیاتی با تجربه

ارزیابی عملکرد همه شعبه ها برای مقایسه آنها با یکدیگر و یافتن شیوه‌های مناسب برای توسعه بیشتر کسب و کار

هدف از حسابدار شعب

 

برای اطلاع ازنحوه دریافت کد بورس کالا، با ما در طلوع پدیده همراه باشید.

دو سیستم موجود برای حسابداری شعب

???? سیستم غیر مستقل(متمرکز):

این سیستم حسابداری شعب برای تمام عملیات مالی خود دفاتر جداگانه ندارد و برای عملیات های خود دفاتری جدا ایجاد نمی کند. سیستم غیر مستقل تمام سابقه های حسابداری شعب خود را در دفتر مرکزی به ثبت می رساند و داخل دفتر مرکزی نگهداری می کند.

???? سیستم مستقل(متمرکز):

در سیستم مستقل یا سیستم حسابداری شعب غیر متمرکز شعبه برای اینکه عملیات خود را ثبت کند دفاتری جدا از دفتر مرکزی دارد. بنابراین جهت تهیه صورت های مالی ترکیبی چکیده عملیات شعبه را به دفتر مرکزی فرستاده میشود.

روش‌های حسابداری شعب کدامند؟

برای نگهداری حساب های هرکدام از شعبه ها بر اساس پیچیدگی کسب و کار همراه با حفظ استقلال عملکردی هر شعبه، از چند تکنیک منحصر به فرد استفاده می شود. اما برخی از افراد این سوال را دارند که روش های حسابداری شعب چیست؟ شناخته شده ترین شیوه های حسابداری هر کدام از شعبه ها عبارتند از:

???? روش بدهکاران

در روش بدهکاران، حسابداری شعب به صورت بدهکار انجام می شود. در دفاتر حسابداری، دفتر مرکزی شعبه ها، حساب های کالاهای عرضه شده و هزینه های دفتر مرکزی، هزینه هایی که توسط یک شعبه انجام شده از سوی دفتر به صورت حساب بدهکار ثبت خواهد شد و مانند حساب مشتریان پس از دریافت برگشتی و حواله ها به حساب شعبه مرکزی، حسابها به صورت بستانکار ثبت خواهند شد. از روش بدهکاران برای پی بردن به سود و زیان هرکدام از برندها استفاده می شود.

نرم-افزار-حسابداری طلوع پدیده

???? روش حساب‌های نهایی

در روش حساب های نهایی، حساب های سود و زیان و حساب های مالیاتی آماده می شوند تا سود ناخالص و زیان ناخالص به همراه سود خالص و زیان خالص هر شعبه حساب شود. در روش حساب های نهایی، ارزش موجودی کالا در آغاز دوره مالی و آن دسته از کالاهایی که به شعبه ارسال می شوند، در حسابداری مالیاتی بدهکار محسوب می گردند. علاوه بر این موجودی پایانی کالاها و محصولات که توسط شعبه ها برگشت می شوند، در حساب معاملاتی به صورت بستانکار ثبت می گردند.

???? روش بدهکاران و موجودی

مواردی که در آن کالا به قیمت فروش به شعب مختلف ارسال می‌شود و شعبه ها اجازه تغییر قیمت ندارد، بهتر است از روش بدهکاران و موجودی استفاده شود. حساب های متنوعی در روش بدهکاران و موجودی باید ایجاد شود و شامل موارد حساب دارایی، شعبه حساب موجودی شعب و حساب هزینه شعبه ها می باشد.

???? روش شعبه‌های عمده فروش

بسیاری مایلند بدانند حسابداری شعب به روش فروش به عنوان یکی از روش های حسابداری شعب چیست؟ در روش شعب عمده فروش، صورتحساب کالا به قیمت عمده فروشی به شعبه های خرده فروش ارسال می گردد. در این روش موجودی ابتدای دوره مالی و موجودی پایانی شعبه ها براساس قیمت عمده فروشی نشان داده می شود.

علاوه بر این سود های محقق نشده در موجودی پایانی به عنوان اندوخته موجودی به حساب سود و زیان دفتر مرکزی لحاظ می گردد. از این رو موجودی ابتدایی ذخیره شده در حساب سود و زیان دفتر مرکزی به عنوان بستانکار ثبت می شود.

فرق بین شعبه و نمایندگی

یکی از سوال هایی که در مورد حسابداری شعب و نمایندگی بوجود می آید این است که تفاوت بین شعبه و نمایندگی چیست؟ در این قسمت باید به تعاریف این دو مفهوم بپردازیم تا تفاوت بین شعبه و نمایندگی را متوجه شویم. شعبه واحد تجاری است که برای توسعه واحد تجاری در قسمت جغرافیایی دیگر احداث می شود.

نمایندگی نیز فرد حقیقی یا حقوقی با اختیار تام است به نام شرکت عملیات فروش خود را انجام می دهد. بنابراین باید به این نکته اشاره کرد که تفاوت بین شعبه و نمایندگی در مسئولیت و اختیار آنهاست. بدین معنی که شعب با شرکت اصلی در ارتباط هستند و تحت امر دفتر مرکزی هستند. اما نمایندگی تحت امر خود و در اختیار خود است.

پس زمانی که قرار است از شرکت اصلی شعبه یا نمایندگی دریافت کنید به نکات ذکر شده دقت کنید تا در زمان پرداخت ها و یا دریافت ها به مشکل برنخورید. اگر به طور کامل در این زمینه تحقیق کنید و نکات مربوطه را مطالعه کنید دیگر دچار مشکلات با شرکت اصلی نمی شوید. در زمان عقد قرارداد با شرکت اصلی حتما نوع همکاری خود را با شرکت اصلی مشخص کنید تا در پایان دوره های مالی با مشکلات عدیده ای که وقت شما را درگیر می کند مواجه نشوید.

 

روش های حسابداری شعب کدامند؟

 

برای اطلاع از اینکه درآمد غیر فعال چیست؟، با ما در طلوع پدیده همراه باشید.

خلاصه مطالب

در این مقاله سعی کردیم به این سوال که حسابداری شعب چیست؟ پاسخ دهیم و روش هایی که برای حسابداری شعب وجود دارد را بررسی کردیم. حسابداری شعب یکی از انواع حسابداری برای آن از دست از شرکت هایی می باشد که مایل به گسترش کسب و کار خود و تاسیس دفاتر و شعب در نقاط جغرافیایی مختلف می باشد.

توجه داشته باشید که حسابداری شعب با انواع دیگر حسابداری متفاوت است و محاسبه آن تابع رویکردها و قواعد خاصی می باشد. به افرادی که این سوال را دارند که حسابداری شعب چیست؟ باید بگوییم که حسابداری شعب سیستمی است که در آن برای هر شعبه حساب های جداگانه مدنظر قرار گرفته می ‌شود و طبق موقعیت جغرافیایی، هر مرکز دارای سود و زیان خاص خود می باشد. در حسابداری شعب تراز آزمایشی، صورت سود و زیان و ترازنامه صورت جداگانه تهیه می شود. چنانچه شما عزیزان نیازمند اطلاعات بیشتر در ارتباط با حسابداری شعب می باشید، می توانید با کارشناسان ما در طلوع پدیده تماس بگیرید تا راهنمایی های لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف روی لینک مربوطه کلیک نمایید.

 

 

منبع: سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده و حسابداری شعب چیست؟

 



:: برچسب‌ها: حسابداری شعب , حسابداری شعب چیست؟ , سیستم حسابداری , نرم افزار حسابداری طلوع پدیده ,
:: بازدید از این مطلب : 67
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 خرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده

بسیاری از افراد این سوال را دارند که اساساً درآمد غیرفعال چیست؟ درآمد غیرفعال یکی از انواع درآمد است که بدون نیاز به حضور و فعالیت مستمر می توانید آن را به دست آورید. درآمد غیرفعال از طریق خرید و فروش سهام، اجاره دادن ملک، سرمایه گذاری در یک تجارت یا راه اندازی کسب و کار اینترنتی ایجاد می شود.

در حال حاضر اصطلاح درآمد غیرفعال بسیار به کار گرفته می‌شود؛ چرا که وسیله داشتن یک دارایی یا ارث حقوق بازنشستگی می توانید آن را دریافت کنید و از آنجا که بسیاری می خواهند اطلاعات بیشتری در مورد این امر که درآمد غیرفعال چیست؟ داشته باشند. لذا در ادامه سعی می‌کنیم توضیحاتی در این خصوص ارائه دهیم. پس تا انتها با ما باشید.

 آشنایی با درآمد غیرفعال

???? درآمد غیرفعال یکی از اصطلاحاتی است که برای اشاره به درآمد حاصل از اموالی مانند زمین و سایر انحصارها بکار گرفته شده است. در واقع درآمد غیرفعال در ایران درآمدی است که از یک ملک اجاره ای با مشارکت های محدود یا سایر شرکت هایی که شخص به طور فعال در آن مشارکت نخواهد داشت، به دست می‌آید. درآمد غیرفعال در ایران مانند درآمد فعال مشمول مالیات خواهد شد. بسیاری از افراد به خاطر داشتن دارایی‌هایی چون ارث، حقوق بازنشستگی و مبالغی که از طریق رفاه عمومی دریافت می کنند، دارای درآمد غیرفعال می باشند.

???? اما انواع درآمد غیرفعال بر اساس مالکیت دارایی شامل موارد زیر است:

✔️ اجاره ای که از مالکیت منابع طبیعی دریافت می گردد.

✔️ سود دریافت شده به خاطر داشتن دارایی‌های مالی

✔️ سود دریافت شده از مالکیت تجهیزات سرمایه

???? کسب درآمد حاصل از اجاره نیازمند دانش اقتصادی و آشنایی کامل با بازار مالی است تا عدم دانش باعث از دست رفتن سود نشود. برخی از افراد تمایل دارند به جای خرید ملک و اجاره دادن آن، سرمایه خود را در کارهایی سرمایه گذاری کنند که ارزش اقتصادی بیشتری دارند و با گذشت زمان ارزش آنها بالاتر می‌ رود. درآمد غیرفعال اغلب به عنوان درآمد منفعل نیز عنوان می‌شود. در نظر داشته باشید که سرمایه‌گذاری بر روی یک تجارت به معنای این نیست که شما یک سرمایه گذار هستید. برخی از کسب و کارها برای توسعه نیازمند سرمایه گذاری های دیگری نیز می باشند.

آشنایی با درآمد غیرفعال

 

برای اطلاع از استعلام چک صیادی، بر روی لینک کلیک کنید.

نکات طلایی در ارتباط با درآمد غیرفعال

????در ارتباط با درآمد غیرفعال باید یک سری نکات توجه داشته باشید:

✔️ درآمد غیرفعال قابل تخصیص به حساب بازنشستگی افراد نیست.

✔️ درآمد غیرفعال از طریق فعالیت ‌های تجاری و کار به دست نمی ‌آید.

✔️ نرخ مالیات بر درآمد غیر فعال با نرخ درآمد دریافتی متفاوت می باشد.

✔️پیش از بازنشستگی درآمد غیرفعال می تواند به عنوان مکمل دریافتی فرد باشد.

✔️اغلب درآمد غیرفعال تنها منبع درآمد در سال های پس از بازنشستگی است.

✔️درآمد دریافتی شامل حقوق، دستمزد خود اشتغالی خواهد بود.

نکات طلایی در ارتباط با درآمد غیرفعال

 تفاوت درآمد دریافتی و درآمد غیرفعال چیست؟

????بسیاری از افراد مایلند بدانند که تفاوت درآمد دریافتی و درآمد غیرفعال چیست؟ باید بگوییم که به دلیل تفاوت کیفی میان این دو نوع درآمد، میزان مالیات درآمد دریافتی و درآمد غیرفعال متفاوت خواهد بود و اکثر منابع درآمد غیرفعال شامل مالیات حقوق و دستمزد نیستند و هیچکدام موظف به پرداخت مالیات هایی که مربوط به مشاغل مانند تامین اجتماعی و خدمات پزشکی باشند، نخواهند بود. از این رو برای افرادی که دارای درآمد غیرفعال هستند، آگاهی از مالیات بر این نوع درآمد بسیار اهمیت دارد.

 

برای اطلاع از گردش موجودی کالا چیست؟، بر روی لینک کلیک کنید.

 انواع درآمد غیرفعال چیست؟

????درآمد حاصل از سود سهام رایج ترین نوع درآمد غیرفعال است و از چند نمونه درآمد غیر فعال می باشد. پول دریافتی از این طریق به عنوان درآمد غیرفعال شناخته می‌ شود و مالیات پرداخت شده در آن مالیات بر درآمد غیرفعال محسوب می گردد. چند نمونه درآمد غیر فعال شامل موارد زیر می‌باشد:

 

نرم-افزار-حسابداری طلوع پدیده

 

✔️ درآمد حاصل از سود مانند بهره حاصل از حساب های سپرده چک، پس انداز وام و سپرده که معمولاً به عنوان درآمد عادی، مشمول مالیات خواهد شد.

✔️سود سهام که درآمد حاصل از سرمایه گذاری می باشد و می تواند با نرخ مالیات معمولی، مالیات بر عایدی سرمایه بلندمدت ترجیحی مشمول مالیات گردد. در سرمایه گذاری ها معمولاً به‌ طور منظم سود سهام به سهامداران پرداخت خواهد شد. سودها معمولا به صورت ماهانه، سالانه و شش ماهه به حساب سرمایه گذاران که مالیات را به سود آنها تعلق می گیرد، پرداخت می‌شود. سود سهام عادی نیز شکل رایج سود سهام دریافتی از مالیات می باشد و مالیات آن بر اساس نرخ عادی محاسبه می گردد.

انواع درآمد غیرفعال چیست؟

 منابع دیگر درآمد غیرفعال کدامند؟

???? منابع دیگری که می توانید برای درآمد غیرفعال در نظر بگیرید شامل موارد زیر می باشند:

✔️ برنده شدن در لاتاری

✔️ بهره از مزایای تامین اجتماعی

✔️ مزایای رفاهی

✔️ درآمد ملک

✔️ غرامت های بیکاری

✔️ نفقه

✔️ ارث

✔️ حقوق بازنشستگی و مستمری

✔️ مزایای مربوط به امور سربازان قدیمی (VA)

چند نمونه ایده درآمد غیر فعال

???? فروشگاه اینترنتی یا فروشگاه دراپ شیپینگ:

این نوع فروشگاه های اینترنتی یکی از پردرآمدترین شغل ها با حاشیه سود خوب عنوان می شود. این نوع فروشگاه ها به صورت آنلاین خدمات ارائه می دهند و نقطه شروع خوبی به حساب می آید. شما می توانید از طریق این فروشگاه های اینترنتی مهمترین محصولات با مشتریان زیاد را پیدا کنید. زمانی که شما این محصولات را یافتید می توانید به صورت آنلاین این محصولات را به فروش برسانید که این خریداران ممکن است از اقسا نقاط جهان باشند که به صورت آنلاین محصولاتی را که شما ارائه دادید را خریداری کنند. 

 برای اینکه شما بتوانید در زمینه کسب درآمد غیر فعال به نتایجی مثبت دست پیدا کنید بهتر است بیشتر تحقیق و مطالعه کنید. کتاب در مورد درآمد غیر فعال پیدا کنید و این کتاب ها را مطالعه کنید و اطلاعات خوبی کسب کنید.

???? تولید محتوا:

یکی از بهترین درآمد غیر فعال تولید محتوا است. این ایده به شما این امکان را می دهد تا مشتریان زیادی به دست آورید و به طبع کسب درآمد نیز بوجود می آید. شما می توانید با تولید محتوا در انواع شبکه های اجتماعی و ایجاد صفحات زیاد در این شبکه های اجتماعی به مشتریان بیشتری دست پیدا کنید و راه کسب درآمد غیر فعال را برای خود هموار کنید. یکی از شبکه های اجتماعی قدرتمند که می توانید در آن تولید محتوا کنید اینستاگرام است. شما در این پلتفرم می توانید با جذب مخاطبان زیاد بوسیله تولید محتوا به درآمد برسید. در اینستاگرام شما می توانید بدون محدودیت صفحات زیادی با تولید محتواهای مختلف ایجاد کنید. شما با توجه به محتوایی که تولید می کنید می توانید دنبال کننده به دست آورید.

???? افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing):

بازاریابی وابسته یا همکاری در فروش یا افیلیت مارکتینگ یکی از چند نمونه درآمد غیر فعال است. این نوع بازاریابی در گذشته به صورت آفلاین و سنتی انجام می گرفت. اما امروزه این مقوله به صورت آنلاین انجام می گیرد. این نوع بازاریابی به طوری است که امروزه اکثر شرکت هایی که محصولاتی برای فروش دارند از این روش برای فروش محصولات خود استفاده می کنند. شما از این روش می توانید فقط کمیسیون فروش خود را دریافت کنید. قبل از آغاز کردن فعالیت در بازاریابی وابسته حتما به طور کامل و مفید در مورد بهترین برنامه های بازاریابی شرکت ها اطلاعات به دست آورید و به طور مناسب در مورد این بازار تحقیق کنید.

خلاصه مطالب

در مقاله به این سوال که درآمد غیرفعال چیست؟ و انواع این نوع از درآمد پاسخ دادیم. درآمد غیرفعال یکی از انواع درآمد است که بدون نیاز به فعالیت مستمر و حضور در مکان به دست می آید و معمولا از طریق خرید و فروش سهام، اجاره ملک یا سرمایه گذاری در یک تجارت و یا از طریق راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی ایجاد می شود.

از آنجا که آشنایی با درآمد غیرفعال و انواع آن برای بسیاری از افراد حائز اهمیت می باشد،سعی کردیم مطالبی را در این خصوص را ارائه کنیم. چنانچه شما عزیزان در ارتباط با درآمد غیرفعال نیازمند کسب اطلاعات تکمیلی هستید، می توانید با کارشناسان ما در طلوع پدیده تماس بگیرید تا اطلاعات کافی را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

 

برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک کنید.

 

منبع: سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده و درآمد غیرفعال چیست؟

 



:: برچسب‌ها: درآمد غیرفعال , درآمد غیرفعال چیست؟ , انواع درآمد , چند نمونه درآمد غیر فعال , کتاب در مورد درآمد غیر فعال , نرم افزار حسابداری طلوع پدیده ,
:: بازدید از این مطلب : 68
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 خرداد 1402 | نظرات ()