نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده

همان طور که از نام آن مشخص است، نوعی کارنامه مالی است که در آن میزان مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی مشخص می شود. در واقع در این اظهارنامه تمامی رویدادهای مالی درج شده و بر اساس آن ها، اشخاص حقیقی یا حقوقی مشمول پرداخت مالیات می شوند. این اظهارنامه های مالیاتی انواع مختلفی دارند که روش تنظیم اظهارنامه مالیاتی هر یک از آن ها با یکدیگر متفاوت می باشد. برای کسب اطلاع از این موضوع که اظهارنامه مالیاتی چیست؟ در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

آشنایی با اظهارنامه مالیاتی

اظهارنامه مالیاتی چیست؟ به نوعی از دفترچه که در آن تمامی رویدادهای مالی یک شرکت یا سازمان ثبت شده و بر اساس آن ها مالیات برای اشخاص حقیقی یا حقوقی وضع می شود را اظهارنامه مالیاتی می گویند. تمامی شرکت ها و تاجران حقیقی، موظف هستند که در پایان سال تمامی اطلاعات مالی خود اعم از: میزان سود و زیان، هزینه ها، استهلاک و .... را به اداره مالیات کشور اعلام کنند. اداره مالیات نیز با مشاهده اظهارنامه مالیاتی به اطلاعاتی در مورد شرکت به دست می آورد. اداره مالیات نیز با بررسی این اطلاعات و درج آن ها در اظهارنامه مالیاتی، مبلغی را برای آن ها به عنوان مالیات، مشخص می کنند. در اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده این موارد باید اشاره شود.

اداره مالیات بعد از مشاهده اظهارنامه مالیاتی مبلغی برای پرداخت ارائه می دهد. افراد نیز برای پرداخت این مبلغ مدتی را مهلت دارند و پس از آن، اگر مبلغ را پرداخت نکنند، مشمول جریمه خواهند شد. لازم به ذکر است تا بدانید که تمامی مراحل ارسال مدارک و محاسبه مالیات و ... به صورت اینترنتی ( اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی ) انجام می شود. در واقع تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی برای اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی باید به سایت اداره مالیات مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز را در آن درج کنند. در همین سایت مشاهده اظهارنامه مالیاتی توسط اداره مالیات انجام می شود. 

 

 

اظهارنامه مالیاتی چیست؟ 

 

چه اشخاصی موظف به ارائه اظهارنامه مالیاتی می باشند؟

هم اکنون که با اظهارنامه مالیاتی آشنا شدید و دانستید که اگر اشخاص این اظهارنامه را ارائه ندهند، جریمه خواهند شد؛ ممکن است سوال کنید که چه اشخاصی باید این اظهارنامه را ارائه دهند؟ در پاسخ باید بیان کنیم که در کشورمان ایران تقریبا تمامی افراد حقیقی و حقوقی باید این اظهارنامه را به اداره مالیات تحویل دهند. تعدادی از مهم ترین اشخاصی که باید این کار را انجام دهند، شامل موارد زیر می باشند:

???? تمامی اشخاص حقیقی که در کشورمان ایران فعالیت می کنند و معاف پرداخت مالیات نمی باشند.

???? تمامی اشخاص حقوقی که در کشورمان ایران فعالیت می کنند و از پرداخت مالیاتی معاف نیستند.

???? همه افراد حقوقی و حقیقی که ایرانی هستند اما، فعالیت آن ها در خارج از کشور است.

???? تمامی افرادی که در خارج از کشور زندگی می کنند؛ اما، درآمد آن ها در ایران می باشد.

???? تمامی اتباع غیر ایرانی که ساکن ایران هستند و در ایران درآمد دارند.

به طور کلی می توان گفت که هر یک از افراد حقیقی و حقوقی که درآمد آن ها در کشور ایران است، باید در پایان سال مالی، مدارک مالی خود را به اداره مالیات ارسال کنند تا میزان مالیات آن ها مشخص شود. اما، لازم به ذکر است تا بدانید که برخی از سازمان ها و موسسات، از پرداخت مالیات معاف هستند که در ادامه ان ها را بیان خواهیم کرد.

برای کسب اطلاع از این که کد مالیاتی چیست؟ روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.

 

چه اشخاص حقوقی موظف به ارائه اظهارنامه مالیاتی نیستند؟

به نحوی که در بخش پیشین بیان کردیم، برخی از سازمان ها موظف به ارائه مدارک مالی و تنظیم اظهارنامه مالیاتی به اداره مالیات نمی باشند. این سازمان ها از سمت اداره مالیات، معاف شده اند و نیازی نیست تا هر ساله مالیات پرداخت نمایند. برخی از مهم ترین این سازمان ها، شامل موارد زیر می باشند:

تمامی شهرداری ها و سازمان های زیر مجموعه در 31 استان ایران

تمامی وزارت خانه های کشور

تمامی نهادها و سازمان هایی که بودجه عمومی دولت را مصرف می کنند.

کلیه کارگران، صیادان، عشایر و شرکت های تعاونی

تمامی دانش آموزان و دانشجویان کشور

برای آشنایی با مفاهیم حقوق و دستمزد با ما در طلوع پدیده همراه باشید.

 

انواع اظهارنامه های مالیاتی

انواع اظهارنامه های مالیاتی را می توان نوعی از این اظهارنامه ها دانست که بر اساس ماده های قانونی مختلف ایجاد شده اند. تعدادی از مهم ترین اظهارنامه های مالیاتی، شامل موارد زیر می باشند:

???? اظهارنامه های مالیاتی که بر اساس ماده 110 قانون بر میزان درآمد اشخاص حقوقی هستند.

???? اظهارنامه های مالیاتی که بر اساس ماده 95 قانون برای درآمد اشخاص حقیقی گروه اول هستند.

???? اظهارنامه هایی که بر اساس ماده 95 قانون، فقط برای درآمد اشخاص حقیقی در گروه دوم و سوم می باشند.

???? اظهارنامه هایی که مربوط به اشخاصی هستند که درآمدشان از املاک است.

???? اظهارنامه های مالیاتی که بر اساس قانون 114 و 116 مربوط به انحلال شرکت ها هستند.

 

 

معنی اظهارنامه مالیاتی چیست؟ 

 

 

مدارک مورد نیاز برای تکمیل اظهارنامه های مالیاتی

افرادی که مشمول مالیات هستند، برای تکمیل فرایند اظهارنامه مالیاتی خود، باید مدارکی را به سایت مربوطه ارسال نمایند. در واقع، آن ها باید اسکن مدارک مورد نیاز را از طریق سایت به اداره مالیات، ارسال کنند. تعدادی از این مدارک، شامل موارد زیر می باشند:

تمامی مجوزهای صادر شده از مراجع ذی صلاح

گواهی ترازنامه های اشخاص حقوقی و حقیقی

شماره ثبت تمامی دفاتر قانونی

کلیه صورت های سود و زیان

اساس نامه های فعالیتی شرکت ها

مبلغ درآمد و فروش موسسه ها و شرکت ها

گواهی های گردش حساب

تمامی قراردادهای موسسات و شرکت ها

کپی از تمامی مدارک هویتی اعم از شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضای هیئت مدیره و صاحبان سهام

 

برای کسب اطلاع از این که استانداردهای حسابداری چیست؟ روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.

 

خلاصه مقاله

ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را با اظهارنامه مالیاتی آشنا کنیم. به یاد داشته باشید که هر یک از شما عزیزان برای درج و ثبت مدارک مالی شرکت و یا سازمان خود، نیازی به مراجع حضوری ندارید و می توانید به صورت اینترنتی آن ها را به اداره مالیات ارسال نمایید. اگر سوالی در این زمینه دارید و یا می خواهید با اظهارنامه مالیاتی بیشتر آشنا شوید و موارد اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده را هم بدانید، می توانید از همکاران ما در طلوع پدیده کمک بگیرید. در ضمن نرم افزار حسابداری مناسب شما را در درج اطلاعات داخل اظهارنامه یاری می کند. 

 

 

برای دانلود پی دی اف کامل مطالب این صفحه، کلیک کنید.

 

منبع: سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده و اظهارنامه مالیاتی چیست؟

 

 

 



:: برچسب‌ها: نرم , افزار , حسابداری , طلوع , پدیده نرم , افزار , مالیاتی مشاوره , مالیاتی مشاوره , مالیاتی , رایگان آموزش , حسابداری ,
:: بازدید از این مطلب : 141
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده

محاسبه و پرداخت دقیق مالیات همواره یکی از مهم ترین امور در بخش های حسابداری هر مجموعه می باشد. مالیات هزینه ای است که از طرف دولت ها بر اشخاص حقیقی و حقوقی در راستای بهبود امکانات و تامین هزینه های مختلف، تحمیل میشود. شرکت ها یکی از بزرگترین پرداخت کننده های مالیات هستند، در نتیجه اطلاع از نحوه محاسبه و پاسخ و سوالات مالیاتی، از جمله امور پر اهمیت برای پیشبرد اهداف مالی و سودآوری بیشتر و جلوگیری از پرداخت جریمه های مالیاتی در هر مجموعه است. یکی از در این مطلب به طور کامل به انواع مالیات شرکت ها و به طور ویژه به این موضوع که "مالیات شرکت ها چند درصد است؟" پرداخته شده است. همه چیز در مورد مالیات شرکت ها در این مقاله گنجانده شده است تا شما همه چیز در مورد مالیات شرکت ها را بدانید و مطالعه بفرمایید. در ضمن در نرم افزارهای حسابداری نیز این مالیات ها محاسبه می شود.

انواع مالیات

???? مالیات مستقیم: این نوع مالیات یکی از انواع مالیات شرکت ها است که به طور مستقیم از درآمد اشخاص (حقوقی و حقیقی) دریافت میشود و افراد با توجه به میزان ثروت و درآمد خود آن را پرداخت میکنند. مالیات حقوق طبق قوانین، مالیاتی  از درآمد حاصل از فعالیت های سودآور آنها کسر میشود.

مالیات مستقیم
مالیات بر دارایی مالیات بر درآمد
ارث حق تمبر
مشاغل  شرکت  حقوق و دستمزد مستغلات کشاورزی

???? مالیات غیر مستقیم: مالیات غیر مستقیم، از طریق واسطه و بر روی هزینه خدمات و کالا ها به مصرف کنندگان تحمیل میشود.

مالیات غیر مستقیم
مالیات بر مصرف و فروش مالیات بر واردات
سیگار نوشابه های غیر الکلی حق اشتراک تلفن خودکار
فرآورده های نفتی مالیات اتومبیل های داخلی موارد دیگر
سود بازرگانی 15 درصد حق ثبت سفارش
30 درصد مالیات اتومبیل های وارداتی گمرک و سایر موارد

[caption id="attachment_14917" align="aligncenter" width="574"]مالیات شرکت تجاری مالیات شرکت ها چند درصد است؟[/caption]

مالیات شرکت ها

 مالیات در ایران چند درصد است و چگونه محاسبه می شود؟ هر شرکتی که مجوز فعالیت قانونی دارد، ملزم به پرداخت مالیات مستقیم، از درآمد فعالیت های سودآور خود است. طبق قوانین وضع شده، اشخاص حدودی باید مالیات 25 درصدی پرداخت کنند. نکته قابل توجه این است که در صورتی که اشخاص حقوقی از سامانه صندوق فروش (نوعی سیستم حسابداری فروش کامپیوتری) استفاده کنند، به میزان 10 درصد از مالیات آنها برای دو سال نخست بخشیده می شود. محاسبه مالیات کاری تخصصی است و همچنین محاسبه و قوانین مالیاتی با توجه به نوع فعالیت شرکت با هم متفاوت است.

برای کسب اطلاع از معنای کدینگ مالیاتی روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.

مالیات شرکت های سهامی خاص

مالیات در ایران چند درصد است و مالیات شرکت های سهامی خاص چگونه محاسبه شده است؟ شرکت هایی که مالکیت آنها محدود نبوده و درواقع سهامی خاص هستند باید 10 درصد از کل درآمد خود را به عنوان مالیات پرداخت کنند. مدیران شرکت سهامی خاص باید با تهیه دفاتر تجاری و پلمپ آنها در راستای رسیدگی و محاسبه مالیات اقدام نمایند.

معافیت های مالیات شرکت سهامی خاص:

✔️ شرکت سهامی خاصی که دارای مجوز رسمی از سمت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می باشد، 50 درصد معافیت مالیاتی به آن تعلق می گیرد.

✔️ معافیت مالیات شرکت هایی که در حوزه ایرانگردی و جهانگردی فعالیت دارند، 50 درصد می باشد.

✔️ شرکتی که فعالیت دانش بنیان دارد از مالیات معاف می باشد.

✔️ شرکت های فعال در زمینه کشاورزی، تولیدی و معدنی از پرداخت مالیات معاف می باشند.

✔️ صادرکنندگان محصولات کشاورزی مشمول پرداخت مالیات نمی باشند.

✔️ پرداخت مالیات به شرکت های ادغام شده و همچنین مجموعه هایی که در حوزه مطبوعات و انتشارات فعالیت دارند، تعلق نمی گیرد.

 برای اطلاع از پاسخ پرسش  مالیات بر ارزش افزوده چیست؟، کلیک کنید.

مالیات شرکت با مسئولیت محدود

شرکت ها با مسئولیت محدود ملزم هستند به میزان 25 درصد از درآمد فعالیت های سود آورد خود را با در نظر گرفتن قوانین معافیت و کسورات، به عنوان مالیات پرداخت نمایند.

شرح نرخ مالیات سال گذشته:

☑️ تا میزان حداکثر سه میلیون تومان درآمد از فعالیت های سودآور، مالیات سالانه شرکت ها با مسئولیت محدود پانزده درصد محاسبه می‌شود.

☑️ تا میزان حداکثر دویست و پنجاه میلیون تومان درآمد نسبت به مازاد ده میلیون تومان مالیات سالانه به نرخ بیست و پنج درصد محاسبه می شود.

☑️ تا میزان حداکثر صد میلیون تومان درآمد نسبت به مازاد بیست و پنج میلیون تومان شامل مالیات سالانه به نرخ سی درصد است.

☑️ تا میزان حداکثر مالیات سالانه نسبت به مازاد صد میلیون تومان درآمد به نرخ سی و پنج درصد محاسبه می‌شود.

کد مالیاتی چیست؟ برای دریافت پاسخ این پرسش، کلیک کنید.

مالیات شرکت خدماتی

در خصوص مالیات شرکت های خدماتی تبصره و قانون ویژه وضع نشده است، در نتیجه شرکت های خدماتی باید میزان 25 درصد از درآمد خود از فعالیت های سودآور را پس از اعمال کسورات و معافیت های قانونی به عنوان مالیات پرداخت نمایند.

تشکیل پرونده مالیاتی 

شرکت ها پس از تاسیس و ثبت، باید امور تشکیل پرونده مالیاتی خود را انجام دهند تا مجوز فعالیت قانونی را کسب کنند، برای این امر لازم است تا دو ماه پس از ثبت شرکت، به اداره امور مالیاتی مراجعه کرده و با ارائه مدارکی که در ادامه توضیح خواهیم داد نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی شرکت خود اقدام کنند. لازم به ذکر است شرکت ها پس از تائید مدارکشان و پرداخت مالیات دو در هزار سرمایه موجود، کد اقتصادی را برای شروع فعالیت قانونی دریافت می کنند. در ادامه مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده مالیاتی  آورده شده است.

???? مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقیقی

???? کپی شناسنامه

???? سه قطعه عکس پرسنلی

???? سند مالکیت و یا اجاره نامه محل فعالیت

???? اصل و کپی فیش بانکی عوارض

???? فرم اطلاعات هویتی

???? پیش ثبت نام کد اقتصادی

[caption id="attachment_14921" align="aligncenter" width="574"]معافیت مالیاتی شرکت ها نرخ مالیات شرکت ها[/caption]

 ???? مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقوقی

???? آگهی تاسیس شرکت (کپی و اصل)

???? اساسنامه شرکت (کپی و اصل)

???? شرکت نامه (کپی و اصل)

???? اظهارنامه ثبت شرکت (کپی و اصل)

???? آگهی تغییرات (کپی و اصل)

???? شناسنامه و کارت ملی اعضای هیئت مدیره (کپی و اصل)

???? فیش تلفن شرکت (کپی)

???? تکمیل دفترچه مشخصات شناسایی در دفترچه ثبت نام اشخاص حقوقی

???? فیش واریزی دو در هزار سرمایه اولیه در بانک ملی (اصل)

خلاصه مقاله

مالیات به عنوان یکی از منابع اصلی درآمد دولت ها محسوب میشود، که به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم از افراد حقوقی و حقیقی به نسبت ثروت و درآمد شان دریافت می شود. استاندارد های حسابداری به شما کمک می کند تا مالیات خود را بهتر شناسایی کنید. مالیات عموما جهت ارائه و بهبود خدمات شهری و عمومی استفاده می شود. شرکت ها به عنوان یکی از اصلی ترین منابع پرداخت مالیات باید به طور کامل و دقیق به قوانین موجود آگاه باشند تا مشمول جریمه های سنگین نشوند. در این مطلب به نحوه محاسبه انواع مالیات شرکت ها بر اساس نوع فعالیت و انواع معافیت ها پرداخته شد. شما می توانید سوالات خود را با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید، کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.

 

 

برای دانلود پی دی اف مطالب کامل این صفحه، کلیک کنید.

 

منبع: سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده و مالیات شرکت ها چند درصد است؟

 

 



:: برچسب‌ها: نرم , افزار , حسابداری , طلوع , پدیده نرم , افزار , مالیاتی مشاوره , مالیاتی مشاوره , مالیاتی , رایگان آموزش , حسابداری ,
:: بازدید از این مطلب : 120
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده

تعریف اظهارنامه مالیاتی، دفترچه ای است که یکی از انواع اظهارنامه حقوقی است که در آن تمامی رویدادهای مالی شرکت ها یا سازمان ها اعم از صورت های سود و زیان، هزینه ها و درآمدها و ... ثبت شده و بر اساس آن ها، مالیات مشمول حالشان می شود. این اظهارنامه ها، دارای انواع مختلفی می باشند که توسط آن ها تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی دسته بندی شده اند. برای آشنایی با انواع اظهارنامه مالیاتی، در ادامه با ما همراه باشید. ما در ادامه شما را با انواع آن آشنا کرده و هر آن چیزی که باید در رابطه با آن ها بدانید را برای شما عزیزان بیان خواهیم کرد. اظهارنامه موردی است که در نرم افزار حسابداری باید طراحی شده باشد تا کاربران از این امر به راحتی استفاده کنند و در زمان صرفه جویی شود.

آشنایی با انواع اظهارنامه های مالیاتی

همان طور که در تعریف اظهارنامه مالیاتی و نوشته بالا بیان کردیم، اظهارنامه های مالیاتی دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از آن ها، سبب دسته بندی اشخاص حقیقی و حقوقی می گردند. برخی از مهم ترین نوع این اظهارنامه ها، شامل موارد زیر می باشند:

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی

بخش زیادی از جمعیت کشورمان ایران، مشمول این اظهارنامه مالیاتی می باشند. در تعریف اظهارنامه مالیاتی، افراد بر اساس نوع و حجم فعالیت خود، به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. لذا، افراد پس از مشخص شدن بخش مربوط به خود؛ باید مطابق با ضوابط و مقررات معین شده، مالیات پرداخت نمایند. لازم به ذکر است تا بدانید که تمامی افراد در این بخش، تا سه ماه یعنی تا خردادماه مهلت دارند که مبلغ مالیات را پرداخت کنند.

برای کسب اطلاع از مفهوم کد مالیاتی روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.

 

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی

نوع دیگری از انواع اظهارنامه ها، مربوط به بخش اشخاص حقوقی است که باید توسط شرکت ها و سازمان ها در ادامه مالیات ثبت شوند. به عبارتی دیگر می توان گفت که بر اساس ماده 110 قانون، تمامی اتحادیه های قانونی، تمامی صنف ها، تمامی شرکت های حقوقی و .... باید کلیه رویدادهای مالی را در این اظهارنامه، ثبت کنند. مهلت ارسال این اظهارنامه توسط شرکت ها، معمولا چهار ماه یعنی در تیرماه می باشد.

 

معرفی انواع اظهارنامه مالیاتی 

 

اظهارنامه مالیات بر ارث

نوع دیگری از اظهارنامه های مالیاتی مربوط به ارث هستند که بر اساس قانون مالیات کشورمان ایران، تمامی افرادی که به آن ها ارثی می رسد، باید مالیات پرداخت نمایند. لازم به ذکر است تا بدانید که این اظهارنامه ها، به دو بخش مالیات بر دارایی و مالیات بر ارث مستقیم، تقسیم می گردند. در هر دو صورت، افراد باید به اداره مالیات مراجعه کرده و فرم هایی را پر کنند. در آن فرم ها باید میزان ارثی که به آن ها رسیده است را وارد کرده و توضیح مختصری در رابطه با ارث خود یادداشت نمایند. پس از محاسبه اداره مالیات، تمامی افرادی که ارثی به آن ها تعلق می گیرد، باید مبلغی را به این اداره واریز کنند. به یاد داشته باشید که مدت زمان پرداخت آن نیز معمولا تا یکسال پس از مرگ متوفی می باشد.

مالیات بر ارزش افزوده چیست؟ برای کسب اطلاع از پاسخ این پرسش کلیک کنید.

 

اظهارنامه مالیات بر املاک و مستغلات

تمامی افرادی که در حوزه خرید، فروش و اجاره املاک و مستغلات هستند و مغازه یا دفتری دارند باید اظهارنامه مالیاتی مغازه یا دفتر را تنظیم کنند، و باید انواع اظهارنامه مالیاتی و مواعد قانونی تسلیم آنها را بشناسند و اظهارنامه مالیاتی مغازه و یا دفتر خود را به اداره مربوطه، ارسال کنند. بهتر است بدانید که تمامی املاکی که در سال اول ساخت خالی از سکنه باشند، از پرداخت مالیات معاف می باشند. اما، از سال های دیگر باید بر اساس متراژ، مبلغی را تحت عنوان مالیات، پرداخت کنند. مهلت پرداخت مالیات اظهارنامه املاک و مستغلات، معمولا تا تیرماه است؛ اما، هر یک از افراد پس از خرید یا فروش یک ملک، تا یک ماه پس از تاریخ معامله مهلت دارند.

اظهارنامه مالیاتی انحلال شرکت

نوع دیگری از انواع اظهارنامه مالیاتی مربوط به شرکت ها و موسساتی است که منحل شده اند. بر اساس ماده 114 و 116 قانون مالیات کشور، زمانی که یک شرکت از سمت هیئت مدیره آن منحل می شود. باید اظهارنامه انحلال شرکت را به اداره مالیات، ارسال کنند. در این اظهارنامه افراد باید تمامی صورت های سود و زیان، تمامی هزینه ها و درآمدها را ثبت کرده و تا 6 ماه پس از انحلال شرکت، به اداره مالیات تحویل دهند.

برای کسب اطلاع از مفهوم اصول اولیه حسابداری روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.

 

اظهارنامه مالیاتی مشاغل خودرویی

از جمله صنف هایی مهم کشور که باید انواع اظهارنامه مالیاتی و مواعد قانونی تسلیم آنها را باید بداند، صنف خودرویی می باشد. در واقع، تمامی افرادی که راننده هر نوع وسیله نقلیه اعم از: اتوبوس، تاکسی، کامیون، خوردوهای باربری و ... هستند، باید اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه دهند. لازم به ذکر است تا دانید که مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی مشاغل خودرویی، معمولا تا پایان هر سال می باشد. لذا، هر یک از افرادی که مشمول این اظهارنامه هستند اگر مبلغ معین شده را واریز نکنند، باید جریمه پرداخت نمایند.

 

چند نوع اظهارنامه مالیاتی وجود دارد؟

 

اظهارنامه نذر، حبس و وقف

تمامی اموالی که به وسیله وقف و یا نذر به فردی می رسند نیز مشمول پرداخت مالیات می باشند. تمامی افرادی که یک ارث را از طریق موارد ذکر شده دریافت می کنند، باید سه الی چهار ماه پس از مرگ متوفی، مالیات آن را پرداخت کنند.

اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

دولت، هر ساله مبلغی را تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده اعلام می کند که تمامی افراد در هر مرحله از تولید، توزیع و واردات، باید اظهارنامه خود را ارسال کرده و این مبلغ را واریز نمایند. این مبلغ باید طبق استانداردهای حسابداری محاسبه شود و به قیمت اضافه شود.

خلاصه مقاله

ما در این مقاله سعی داشتیم تا شما عزیزان را به طور کامل و مفصل با انواع اظهارنامه مالیاتی آشنا کنیم و بدانید که یکی از انواع اظهارنامه حقوقی است. به یاد داشته باشید که تمامی افراد حقیقی و حقوقی به جز برخی از سازمان ها، موظف هستند تا مدارک مالی خود را به سازمان مالیات ارسال کرده و مالیات پرداخت کنند. پرداخت مالیات نیز دارای مدت مشخصی است که پس از آن افراد باید مبلغی را نیز تحت عنوان جریمه عدم پرداخت مالیات، به اداره مربوطه پرداخت نمایند. اگر سوالی در این زمینه دارید و یا در زمان ثبت و ارسال مدارک خود دچار مشکلی شدید، می توانید از همکاران ما در شرکت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده یاری بگیرید.

 

 

برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک نمایید.

 

 

منبع: سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده و انواع اظهارنامه مالیاتی

 

 

 

 



:: برچسب‌ها: نرم , افزار , حسابداری , طلوع , پدیده نرم , افزار , مالیاتی مشاوره , مالیاتی مشاوره , مالیاتی , رایگان آموزش , حسابداری اظهار , نامه , مالیاتی ,
:: بازدید از این مطلب : 135
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده

استانداردهای حسابداری چیست؟ دنیای حسابداری مانند بسیاری از تخصص ها از قوانین و چارچوب های منحصر به فردی برخوردار است. مجموعه استاندارد های حسابداری مجموعه ای از رویه و اصول ها در جهت عملکرد بهینه حسابداران می باشد. این قوانین وضع شده اند تا به عنوان قلمرویی در امور حسابداری عمل کنند، انواع مجموعه استانداردهای حسابداری کمک می کنند تا بتوان گزارش های مالی یکدستی در یک جامعه و حتی بین جوامع مختلف ارائه داد. حتی در نرم افزارهای حسابداری این استانداردهای حسابداری به زبان ساده آورده شده است. در این مطلب به مفهوم این اصول و رویه ها خواهیم پرداخت. با ما تا انتها همراه باشید.

 

استانداردهای حسابداری چیست؟

مجموعه استاندارد های حسابداری مجموعه ای قوانین و اصول مشترک است که به عنوان الگویی برای عملکرد حسابداران محسوب می شود. این اصول با هدف شفاف سازی و یکدست بودن گزارشات مالی تعیین شده اند. استانداردهای بین المللی حسابداری یا international accounting standards که به اختصار (IAS)، مجموعه قوانینی است که توسط هیئت استانداردهای بین المللی حسابداری برای استفاده شرکت های بین المللی تهیه و تنظیم شده اند. قابل ذکر است محتوای قوانین حسابداری ثابت نبوده و ممکن است در طی زمان دچار تغییرات زیادی شوند.

 

انواع استانداردهای حسابداری

 

 تاریخچه استانداردهای حسابداری????

کمیته تدوین استانداردهای حسابداری سازمان حسابرسی با هدف وضع استانداردهای ملی، برای ایجاد فضایی یکنواخت و یکدست در سال 1371 از سوی سازمان حسابرسی تشکیل شد. در سال 1373 و 1375 پیش نویسی از بیانیه های این کمیته به نظر خواهی عموم گذاشته شد تا در آخر در سال 1378 اولین مجموعه از استاندارد های حسابداری از این کمیته منتشر و به مدت دو سال نیز اجرا شد. 22 تا استاندارد اول استانداردهای حسابداری سازمان حسابرسی، اولین قوانین وضع شده در کمیته تدوین می باشد.

 اهداف مهمترین استانداردهای حسابداری ????

✔️ افشا و درک روش حسابداری استفاده شده توسط همه حسابداران

✔️ ارائه فرمی مشخص، یکدست و یکنواخت برای صورت‌ها و گزارشات مالی

✔️ ارائه قواعد و ملاک های یکسان برای حسابرسی

✔️ ارائه گزارشاتی قابل درک برای بنگاه های بیرونی و اشخاص حقیقی یا حقوقی

برای اطلاع از پاسخ پرسش حسابداری چیست؟ بر روی لینک کلیک کنید.

انواع استانداردهای حسابداری

 مهمترین استانداردهای حسابداری توسط سازمان حسابرسی کل کشور در قالب کتاب، تنظیم و منتشر می شود. این کتاب ها هر سال بازنگری و بروزرسانی می شوند. با مراجعه به سایت رسمی سازمان حسابرسی کشور به آدرس audit.org.ir می توانید از جدید ترین نشریات این سازمان اطلاع یابید. در ادامه لیستی از استانداردهای حسابداری تا سال 1400 آورده شده است:

استاندارد شماره 1 نحوه ارائه صورت های مالی استاندارد شماره 22 گزارشگری میان دوره ای
استاندارد شماره 2 صورت وجوه جریان نقد استاندارد شماره 23 حسابداری مشارکت های خاص
استاندارد شماره 3 درآمد عملیاتی استاندارد شماره 24 گزارشگری مالی واحدهای تجاری در مرحله قبل از بهره برداری
استاندارد شماره 4 حسابداری ذخایر، بدهی های احتمالی و دارایی های احتمالی استاندارد شماره 25 گزارشگری بر حسب قسمت های مختلف
استاندارد شماره 5 رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه استاندارد شماره 26 فعالیت های کشاورزی
استاندارد شماره 6 گزارش عملکرد مالی استاندارد شماره 27 طرح های مزایای بازنشستگی
استاندارد شماره 7 حسابداری مخارج تحقیق و توسعه استاندارد شماره 28 فعالیت بیمه های عمومی
استاندارد شماره 8 حسابداری موجودی مواد و کالا استاندارد شماره 29 فعالیت اجاره املاک
استاندارد شماره 9 حسابداری پیمان های بلند مدت استاندارد شماره 30 سود هر سهم
استاندارد شماره 10 حسابداری کمک های بلاعوض دولت استاندارد شماره 31 دارایی های غیرجاری نگهداری شده برای فروش و عملیات متوقف شده
استاندارد شماره 11 دارایی های ثابت مشهود استاندارد شماره 32 کاهش ارزش دارایی ها
استاندارد شماره 12 افشای اطلاعات در خصوص اشخاص وابسته استاندارد شماره 33 مزایای بازنشستگی کارکنان
استاندارد شماره 13 حسابداری مخارج تامین مالی استاندارد شماره 34 رویه های حسابداری ، تغییر در برآورد های حسابداری و اشتباهات
استاندارد شماره 14  نحوه ارائه دارایی های جاری و بدهی های جاری استاندارد شماره 35 مالیات بر درآمد
استاندارد شماره 15 حسابداری سرمایه گذاری ها استاندارد شماره 36 ابزار های مالی (ارائه)
استاندارد شماره 16 آثار تغییر در نرخ ارز استاندارد شماره 37 ابزارهای مالی ( افشا )
استاندارد شماره 17 حسابداری دارایی های نامشهود استاندارد شماره 38 ترکیب های تجاری
استاندارد شماره 18 صورت های مالی تلفیقی و حسابداری سرمایه گذاری در واحدهای تجاری فرعی استاندارد شماره 39 صورت های مالی تلفیقی
استاندارد شماره 19 حسابداری ترکیب واحدهای تجاری استاندارد شماره 40 مشارکت ها
استاندارد شماره 20 سرمایه گذاری در واحدهای تجاری وابسته استاندارد شماره 41 اندازه گیری ارزش منصفانه
استاندارد شماره 21 حسابداری اجاره ها استاندارد شماره 42 افشای منافع در واحد های تجاری دیگر

 

 

استاندارد بین المللی حسابداری

 

استانداردهای حسابداری مشترک در جهان

برخی از استانداردهای حسابداری موجود در ایران با استاندارد های جهانی مشترک هستند که در ادامه عنوان آنها آورده شده است:

✔️ استاندارد IFRS7 ← دارایی های جاری نگهداری شده برای فروش و عملیات متوقف شده

✔️ استاندارد ISA7  ← صورت جریان وجوه نقد

✔️ استاندارد ISA10 ←  رویدادهای بعد از دوره گزارشگری

✔️ استاندارد ISA11 ←  قراردادهای پیمان کاری

✔️ استاندارد ISA16 ←  اموال، ماشین الات و تجهیزات

✔️ استاندارد ISA18 ← درامد عملیاتی

✔️ استاندارد ISA20 ← حسابداری کمک های بلاعوض دولت و افشای دولت

✔️ استاندارد ISA21 ← اثرات تغییر در نرخ ارز

✔️ استاندارد ISA26 ← حسابداری و گزارشگری طرح های مزایای بازنشستگی

✔️ استاندارد ISA27 ← صورت های مالی تلفیقی و جداگانه

✔️ استاندارد ISA28 ← سرمایه گذاری در واحد های تجاری وابسته

✔️ استاندارد ISA33 ← سود هر سهم

✔️ استاندارد ISA34 ← گزارشگری مالی میان دوره ای

✔️ استاندارد ISA36 ← کاهش ارزش دارایی ها

✔️ استاندارد ISA37 ← ذخایر، بدهی های احتمالی و دارایی های احتمالی

✔️ استاندارد ISA38 ← دارایی های نامشهود

✔️ استاندارد ISA41 ← فعالیت های کشاورزی

حسابرسی چیست؟ برای دریافت پاسخ این پرسش، کلیک کنید.

خلاصه مقاله 

استانداردهای حسابداری مجموعه ای اصولی هستند که به حسابداران برای ارائه گزارشات مالی با فرمی مشخص و یکدست، همچنین حل مسائل حسابداری کمک می کنند، این قوانین در ایران برای اولین بار در سال 1371 توسط کمیته تدوین استاندارد های حسابداری تنظیم شد. در این مقاله به طور مفصل تلاش شد تا استانداردهای حسابداری به زبان ساده و مفاهیم و انواع استاندارد های موجود در حوزه حسابداری پرداختیم. برای اطلاعات بیشتر می توانید کتاب استاندارد های حسابداری را خریداری و مطالعه نمایید. این استاندارد ها می توانند در انجام امور مالیاتی نیز کمک کنند. شما با مراجعه به مقاله مالیات شرکت ها چند درصد است در سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده با مفاهیم این حوزه آشنا خواهید شد.

 

 

برای دانلود پی دی اف کامل مطالب این صفحه، کلیک کنید.

 

منبع: سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده و استانداردهای حسابداری چیست؟

 

 

 

 

 



:: برچسب‌ها: نرم , افزار , حسابداری , طلوع , پدیده نرم , افزار , مالیاتی مشاوره , مالیاتی مشاوره , مالیاتی , رایگان آموزش , حسابداری نرم , افزارهای , حسابداری حسابداری , مالی ,
:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده

بورس کالای ایران یکی از زیر مجموعه های سازمان بورس و اوراق بهادار است و تمامی فعالیت های جاری در بازار بورس کالا توسط این سازمان کنترل می شود. از آنجا که تمامی محصولات و قیمت ها در بازار بورس کالای ایران کارشناسی می شوند، این بازار به بستر خوبی برای عرضه و تقاضای کالاهایی نظیر نفت خام و محصولات کشاورزی و پتروشیمی بدل شده است. در این مقاله نحوه دریافت کد بورس کالا به طور کامل توضیح داده شده است.

بورس کالا چیست؟

???? بورس کالا یکی از بازارهای خرید و فروش کالا در ایران است که تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت می کند. اولین بار در سال 1382 سازمان بورس کالای ایران با عنوان بورس فلزات فعالیت خود را شروع کرد. در این بازار تعدادی از فروشندگان کالاهای خود را ارائه می دهند و خریداران نیز با بررسی عرضه کنندگان کالای مد نظر خود نسبت به خرید کالا اقدام کنند. اما چه کالاهایی در بازار بورس کالای ایران به فروش می رسد؟ عموما کالا های خام نظیر نفت خام، محصولات کشاورزی، پتروشیمی، سیمان، فلزات و ... در این بازار عرضه می شود. البته قابل ذکر است که به تازگی امکان خرید و فروش خودرو نیز فراهم شده است.

برای اطلاع از نحوه آزادسازی سهام عدالت در بورس ، با ما در طلوع پدیده همراه باشید.

انواع بورس کالا

بورس کالا از بازار های مختلفی تشکیل شده است که در هر یک از این بازار ها محصولات و کالاهای متفاوتی معامله می شود. جدول زیر تمامی مشتقات بورس کالای ایران را نشان می دهد.

انواع بورس کالا
بازار فرعی بازار مشتقه بازار مالی بازار فیزیکی
 ــ ــ ــ ــ ــ ــ قرارداد های آتی قرارداد های اختیار معامله سلف موازی استاندارد گواهی سپرده کالایی صندوق های کالایی فرآورده های نفتی محصولات صنعتی و معدنی محصولات پتروشیمی محصولات کشاورزی

 

برای اطلاع از نحوه پیگیری سود سهام عدالت با کد ملی، با ما در طلوع پدیده همراه باشید.

نحوه دریافت کد بورس کالا

???? برای دسترسی به بازار بورس کالای ایران و فعال شدن امکان خرید و فروش کالا، ابتدا باید نسبت به ثبت نام و دریافت کد بورس کالا اقدام کنید. در ادامه تمامی مراحل دریافت این کد به صورت تصویری آموزش داده شده است.

✔️ اولین قدم جهت ثبت و دریافت کد بورس کالا، ثبت نام در سایت سامانه جامع اطلاعات مشتریان است. این سامانه که به اختصار سامانه "سجام" نامیده می شود. سامانه سجام زیر نظر شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه جهت ارائه خدمات به فعالان بازار سرمایه راه اندازی شده است. شما می توانید با یک بار ثبت نام در سامانه سجام به آدرس www.sejam.ir، فرآیند احراز هویت خود را انجام دهید. با این کار دیگر نیازی به احراز هویت مجدد در هر بار مراجعه به نهاد های مالی نظیر صندوق های سرمایه گذاری، شرکتهای تامین سرمایه و کارگزاری ها نخواهید داشت.

✔️ در صورتی که مراحل ثبت نام در سامانه سجام را به درستی طی کرده باشید، کد سجام در اختیار شما قرار خواهد گرفت. با داشتن کد سجام باید در یک کارگزاری ثبت نام کنید تا کد آنلاین معاملات بورسی کالا را دریافت کنید. در ادامه نحوه ثبت نام در یک کارگزاری آورده شده است.

✔️ با ورود به سایت ebgo  و انتخاب گزینه اخذ کد آنلاین در بورس کالا، فرآیند ثبت نام در این کارگزاری آغاز می شود.

ورود به سایت ebgo  

✔️ در صفحه نمایش داده شده، کد ملی و شماره تلفن همراه خود و کد امنیتی تصویر را نیز وارد کرده و سپس بر روی گزینه "ادامه" کلیک کنید.

اخذ کد بورس کالا 

✔️ در این مرحله کد 5 رقمی به شماره همراهی که ثبت نموده اید، ارسال خواهد شد. این کد را در کادر خالی وارد کرده و سپس گزینه " تایید" را انتخاب کنید.

دریافت پیامک تایید

✔️ پس از درج کد ارسالی، صفحه زیر به شما نمایش داده خواهد شد. اطلاعات هویتی شما از سامانه سجام استعلام و در صفحه زیر نشان داده می شود. در صورت صحت اطلاعات، گزینه "ادامه" را انتخاب کنید.

اطلاعات کاربر

✔️ در این مرحله نشانی محل سکونت و محل کار شما به نمایش در می آید. در این مرحله نیز پس از تکمیل کادر های ضروری و اطمینان از صحت اطلاعات، بر روی گزینه "ادامه" کلیک کنید.

نشانی محل سکونت 

✔️ بعد از تایید اطلاعت نشانی محل سکونت، با صفحه زیر مواجه می شوید. در این قسمت اطلاعات شغلی خود را به دقت وارد کرده و ادامه را انتخاب کنید.

اطلاعات شغلی

✔️ در این قسمت لازم است تا اطلاعات مالی خواسته شد را به طور صحیح وارد کنید و همانند مراحل قبل، گزینه ادامه را انتخاب کنید.

اطلاعات مالی 

✔️ با کامل کردن مراحل فوق، اطلاعات بانکی شما از سامانه سجام استعلام گرفته شده و به نمایش در می آید.

اطلاعات بانکی 

✔️ در این قسمت لازم است تا عکس امضای خود را بارگذاری کنید. دقت کنید که امضای شما بر روی کاغذ سفید باشد و در یکی از فرمت های jpg، jpeg، png، bmp ها باشد. پس از آپلود فایل نمونه امضا می توانید از قسمت سایر مدارک، دیگر فایل ها را نیز آپلود نمایید، سپس دکمه ادامه را انتخاب کرده و به مرحله بعد بروید.

✔️ در قسمت تعهدات مشتری، نوع کد درخواستی خود را انتخاب کرده(بازار بورس فیزیکی، بازار های مالی و یا انتخاب هر دو) و با انتخاب گزینه "متن تعهد نامه"، متن نمایش داده را به دقت مطالعه کرده و در صورت قبول مفاد آن، تیک قبول قوانین و مقررات را انتخاب کنید.

نوع کد درخواستی 

✔️ پس از قبول قوانین و مقررات درخواست شما تایید شده و ثبت نام اولیه شما جهت دریافت کد بورس کالا انجام می گیرد. پس از ثبت اطلاعات بانکی خواسته شده پیامک تایید ثبت نام، به شماره تلفن همراه شما ارسال خواهد شد. برای نهایی شدن ثبت نام دریافت کد بورس کالا باید نسبت به معرفی حساب بانکی متناسب با کد درخواستی خود اقدام کنید.

برای اطلاع ازنحوه فروش سهام عدالت، با ما در طلوع پدیده همراه باشید.

افتتاح حساب 

پس از تکمیل تمامی مراحل گفته شده، نیاز است تا نسبت به افتتاح حساب بانکی بسته به نوع کد بازار بورس کالای مورد نظرتان اقدام کنید. همانطور که در ابتدای مقاله توضیح داده شد، بازار فیزیکی برای کالاهایی نظیر خودرو است و بازار مالی جهت انجام معاملات گواهی های سپرده و بازار آتی است. مراحل دریافت کد بورس کالا برای هر دوی این موارد متفاوت می باشد.

پس از افتتاح حساب بانکی در بانک های عامل مطابق آنچه گفته شد، لازم است تا یک حساب وکالتی نیز باز کنید. این حساب برای واریز وجوه پیش پرداخت خریداران استفاده می شود. پس از افتتاح حساب، می توانید به سایت کارگزاری مراجعه کرده و نسبت به اعلام شماره حساب وکالتی اقدام نمایید.

خلاصه مقاله

در مقاله فوق به طور کامل به مراحل ثبت نام و نحوه دریافت کد بورس کالا پرداخته شد. بازار بورس کالای ایران که تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت خود را آغاز کرده است، امکان خوبی برای انجام معاملات در انواع بازار های فیزیکی، مالی و ... است. برای اطلاع از کالاهای قابل خرید و فروش در بازار بورس کالا و نحوه ثبت نام آن، این مطلب از سایت طلوع پدیده مطالعه کنید.

برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک کنید.

 

منبع:سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده و دریافت کد بورس کالا

 



:: برچسب‌ها: نرم , افزار , حسابداری , طلوع , پدیده , نرم , افزار , مالیاتی , مشاوره , مالیاتی , مشاوره , مالیاتی , رایگان , آموزش , حسابداری , دریافت کدبورس کالا/کد بورس کالا ,
:: بازدید از این مطلب : 139
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده

در حال حاضر اگر شخصی قصد راه اندازی کسب و کار اینترنتی داشته باشد، سوالی که از خود می پرسد این است که چگونه کد مالیاتی بگیریم؟ و بعد باید قبل از هر چیز برای دریافت کد مالیاتی اقدام نماید. در ضمن باید استعلام کد اقتصادی را در نظر داشته باشد. چرا که استعلام کد اقتصادی بیانگر نحوه عملکرد کسب و کار شما است. در واقع کد مالیاتی یکی از شروط اصلی ایجاد درگاه پرداخت می باشد و فروشگاه های آنلاینی که این کد را نداشته باشند، عملاً مجاز به داشتن درگاه پرداخت اینترنتی نخواهند بود، در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت دقیق به بررسی این پرسش بپردازیم که کد مالیاتی چیست؟

چگونه کد مالیاتی بگیریم؟ سازمان مالیات با هدف سازماندهی و مدیریت درگاه های پرداخت کسب و کارهای آنلاین، شناسه یکتا یا همان کد رهگیری مالیاتی را برای دارندگان فروشگاه های اینترنتی تعریف کرد تا از مواردی چون فرار مالیاتی جلوگیری شود. با توجه به اهمیت دریافت کد مالیاتی توسط صاحبان کسب و کار آنلاین، در ادامه در خصوص ضرورت دریافت این شناسه و همچنین معرفی سامانه دریافت این کد توضیحاتی را به کمک کارشناسان شرکت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده خواهیم کرد.

 

 

کد مالیاتی چیست؟ 

به افرادی که در حوزه تولید و خدمات مشغول به فعالیت هستند، عددی 12 رقمی تعلق می گیرد که به آن کد اقتصادی یا کد مالیاتی گفته می شود. زمانیکه شما برای تهیه دستگاه کارتخوان اقدام می کنید این شماره 12 رقمی را از شما می خواهند. این کد به دولت ها و سازمان مالیاتی کمک می کند تا از پولشویی و فرار از مالیات جلوگیری کنند. بر اساس قانون مالیات و کد مالیاتی تمام افرادی که از درگاه های پرداخت استفاده می کنند باید برای گرفتن کد مالیاتی اقدام نمایند. نرم افزارهای حسابداری نیز کمک بسیار زیادی به سازمان مالیاتی و مودیان مالیاتی کرده است و انجام امور مالیاتی را نسبت به گذشته آسان تر کرده است.  

کد رهگیری مالیاتی

کد مالیاتی که به عنوان کد رهگیری مالیاتی نیز شناخته می شود، در واقع شناسه 10 رقمی یکتا است که صاحبان فروشگاه های اینترنتی موظف به دریافت آن هستند. این کد در واقع شناسه ای برای ثبت اطلاعات افراد دارای درآمد در سامانه های مالیاتی با هدف دریافت مالیات می باشد. اما چرا دریافت کد مالیاتی اهمیت دارد؟ در ادامه به بررسی ضرورت دریافت این کد خواهیم پرداخت.

 

کد مالیاتی چیست؟

 

ضرورت دریافت کد مالیاتی

سازمان امور مالیاتی کشور در جهت شفاف سازی درآمد مودیان و همچنین جلوگیری از فرار مالیاتی با تصویب قوانین جدید، با تعریف و تخصیص کد مالیاتی به صاحبان کسب و کارهای اینترنتی، برای مدیریت حساب های بانکی اقدام کرد. براساس بخشنامه های جدید و ماده 11 قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان، تمام درگاه های پرداخت الکترونیکی و دستگاه های کارتخوان باید دارای شناسه مالیاتی و متصل به پرونده مالیاتی دارندگان آن ها باشد. دریافت کد مالیاتی برای کارتخوان توسط صاحبان مشاغل باید جدی گرفته شود. 

بر همین اساس، بانک مرکزی کلیه متقاضیان دریافت دستگاه های کارتخوان را ملزم به دریافت کد مالیاتی برای کارتخوان کرده و در حال حاضر دریافت این کد برای مودیان ضروری می باشد. اما کدام دسته از افراد باید کد مالیاتی را دریافت نمایند؟ برای دریافت پاسخ این سوال با ما همراه باشید.

 

برای آشنایی با مفهوم کدینگ حسابداری روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.

 

چه کسانی موظف به دریافت کد مالیاتی هستند؟

تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای کسب و کار و صاحب درآمد هستند، موظف به ثبت نام در سامانه امور مالیاتی، تشکیل پرونده و اخذ شناسه یکتای خود می باشند. اشخاصی که تراکنش های بانکی و درآمد بالایی دارند اما از ثبت نام و تشکیل پرونده مالیاتی خودداری می کنند، با اتهاماتی چون کتمان درآمد و عدم انجام تکالیف مالیاتی مواجه خواهند شد و این امر می تواند کسب و کار آن ها را به خطر بیندازد. اما کسب و کارهایی باید حتما این کد را دریافت نمایند، عبارتند از:

✔️ کسب و کارهای خانگی

✔️ افراد برنامه نویس و تولید کنندگان محتوا

✔️ فروشگاه‌ های مجازی از جمله سایت های اینترنتی و فروشگاه های اینستاگرامی

✔️ کسب و کارهای مستقل (فریلنسرها)

✔️ افرادی که به صورت مجازی مشغول فعالیت در حوزه آموزشی هستند.

✔️ سایت ‌های عام المنفعه و خیریه‌ ها (در صورت داشتن درآمد)

هرکدام از مودیان کسب و کارهای نام برده باید به سامانه سازمان مالیاتی مراجعه کرده و شناسه یکتای 10 رقمی خود را دریافت نمایند.

برای کسب پاسخ سوال حسابداری مالی چیست؟ روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.

معرفی سامانه دریافت کد رهگیری مالیاتی

مودیان کسب و کارهای اینترنتی باید به سامانه سازمان امور مالیاتی به آدرس tax.gov.ir مراجعه نمایند و پس از اسم نویسی و تشکیل پرونده مالیاتی جهت دریافت شناسه مالیاتی اقدام کنند. تمام مراحل و فرایند ثبت نام در به صورت غیر حضوری و آنلاین خواهد بود. نحوه دریافت این کد کار پیچیده ای نیست و برای دریافت آن نیاز به صرف زمان زیادی ندارید.

 

معنای کد مالیاتی چیست؟

 

نحوه دریافت کد مالیاتی

همانگونه که اشاره شد برای دریافت شناسه مالیاتی باید از طریق درگاه ملی خدمات مالیاتی (مایتکس) جهت ثبت نام در سامانه مودیان به نشانی tax.gov.ir  مراجعه نمایید و پس از آن مراحل زیر را طی کنید:

☑️ در گام اول به سامانه سازمان مالیاتی وارد شوید و با ورود به بخش "پیش ثبت نام " و " ثبت نام الکترونیک" برای تشکیل پرونده مالیاتی اقدام نمایید.

☑️ پس از مطالعه فرایند ثبت نام باید نوع شخصیت حقیقی/حقوقی/تبعه خارجی/تشکل قانونی را تعیین کنید.

☑️ سپس باید شناسه ملی یا کد فراگیر اتباع خارجی را ثبت نمایید.

☑️ مرحله وارد کردن اطلاعات هویتی و محل اقامت

☑️ ثبت اطلاعات مربوط به شرکا و ثبت اطلاعات

☑️ در این مرحله حساب کاربری برای شما ایجاد می شود که می توانید هر زمان که نیاز بود اطلاعات را ویرایش یا تکمیل کنید.

☑️ پس از تکمیل تمام اطلاعات درخواستی و انتخاب گزینه دریافت کد رهگیری، تمام اطلاعات ثبت شده و کد رهگیری اختصاص یافته نمایش داده می شود.

☑️ پس از تکمیل ثبت نام در سامانه، پیامکی حاوی کد رهگیری، نام کاربری و رمز عبور برای شما ارسال خواهد شد.

جهت کسب پاسخ این پرسش که

مالیات بر ارزش افزوده چیست؟ با ما در طلوع پدیده همراه باشید.

نکات مهم هنگام دریافت کد رهگیری مالیاتی

✔️ چنانچه قبلا به واسه داشتن کسب و کار آنلاین در این سامانه ثبت نام کرده باشید، با ورود به سامانه، اطلاعات مربوط به ثبت نام شما نمایش داده می شود. بنابراین باید کد رهگیری ثبت نام قبلی خود را داشته باشید.

✔️ نوع مالکیت کسب و کار و درج محل آن بسیار مهم است که باید اطلاعات به صورت درست ثبت شوند.

✔️ جهت دریافت کد رهگیری حتما باید صاحب پرونده مالیاتی باشید تا سازمان امور مالیاتی به شما کدی را اختصاص دهد.

خلاصه مقاله

در این مقاله در مورد اینکه کد مالیاتی چیست و چگونه کد مالیاتی بگیریم و دریافت آن چه الزامی دارد توضیحاتی را ارائه کردیم. این کد، یک شناسه یکتای ده رقمی است که دریافت آن برای مودیان کسب و کارهای اینترنتی که صاحب درآمد هستند، ضروری می باشد. هدف از تخصیص شناسه مالیاتی به مودیان کسب و کارهای فروشگاهی، جلوگیری از فرار مالیاتی افراد و شفاف سازی درآمد مودیان است. لذا تمام کسب و کارهایی که فعالیت آن ها مشمول مالیات می شود و در این مقاله به مواردی از این کسب و کارها اشاره شد، باید این کد را دریافت نمایند. دریافت کد رهگیری مالیاتی کار سختی نیست و با طی کردن مراحل گام به گام آن می توانید پرونده مالیاتی خود را تشکیل دهید. چنانچه در خصوص مطالب ارائه شده در این مقاله نیاز به راهنمایی داشته باشید، می توانید با کارشناسان مجرب طلوع پدیده تماس حاصل نمایید تا در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما عزیزان باشند.

 

 

برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک کنید.

 

منبع: سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده و کد مالیاتی چیست؟

 

 

 

 



:: برچسب‌ها: نرم , افزار , حسابداری , طلوع , پدیده اصول , مقدماتی , حسابداری نرم , افزار , مالیاتی مشاوره , مالیاتی مشاوره , مالیاتی , رایگان استعلام , کد , اقتصادی ,
:: بازدید از این مطلب : 148
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده

اشخاص در محل کار روزانه 8 ساعت فعالیت می کنند و ما بقی ساعت روز را مشغول کارهای شخصی خود هستند. این رویه در حال انجام است که گاهی اوقات نیز تغییر هم می کند. در بعضی اوقات به دلیل اینکه کار زیاد می شود کارفرما از کارکنان خود می خواهد که ساعات بیشتری نسبت به حالت معمول بمانند. این مسئله از طرف قانون کار به عنوان اضافه کاری شناخته می شود. بر همین مبنا نیز قوانینی برای آن وضع شده است. ما در این مقاله به این سوال که اضافه کاری چیست؟ پاسخ می دهیم و مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد. اضافه کاری در سیستم و نرم افزار حسابداری نیز وجود دارد و نرم افزار آن را محاسبه می کند. 

 

مفهوم اضافه کاری

به ‌طور کلی اضافه ‌کاری ساعتی چند و چگونه محاسبه می شود؟ اضافه کاری به‌ معنای انجام دادن کاری اضافه نسبت ‌به ساعات قانونی توسط کارمند یا کارگر می ‌باشد. بر اساس قوانین کار، مدت زمانی را ‌که کارگر یا کارمند، در محل کار خود بر اساس قرارداد تنظیم شده، وقت خود را در اختیار کارفرما قرار می‌ دهد، جزء ساعت کاری وی به حساب می ‌آید و اگر میزان قانونی ساعات کار بیشتر از قرارداد باشد، اضافه‌ کار محسوب می شود.

گرچه  انواع اضافه کاری دارای مزایای زیادی برای کارفرما و کارمند می ‌باشد، اما نباید به‌ عنوان روال عادی در محل کار در نظر گرفته شود و فقط در شرایط خاص و محدودی باید تعیین شود. اگر اضافه کار در یک شرکت یا سازمان روال عادی گردد، سقف کاری معین بیهوده خواهد بود. 

البته در حال ‌حاضر در برخی از سازمان های دولتی و غیر دولتی اضافه کار بر کارگرها تحمیل می شود و سقف اضافه کاری در ماه وجود ندارد، اما به تبع آن مخارج عیدی، حق بیمه، سنوات و مالیات برای افرادی که اضافه کار خواهند داشت، بیشتر می باشد. این در حالی است در کشورهای توسعه‌ یافته، ساعات اضافه کار فقط در مواقع ضروری لحاظ می شود، چرا که تبعات بسیاری دارد. یکی از تبعات آن کسر حق بیمه خواهد بود.

اکنون طبق قوانین تأمین اجتماعی کشور، اضافه کاری سال 1401مشمول کسر حق بیمه خواهد بود، چرا که از مزایای مستمر تلقی می شود، با این وجود این قوانین در صندوق بازنشستگی وجود ندارد. اما شرایط اضافه کاری چیست؟ در ادامه توضیحاتی را در این خصوص ارائه خواهیم کرد.

 

قانون اضافه کاری چیست؟ 

 

مهم ترین شرایط اضافه کاری

همان‌گونه که اشاره شد بر اساس قوانین موجود مبنی ‌بر ساعات کار در هر سازمان، کارمندان و کارگران باید 44 ساعت در هفته کار کنند و ساعات کاری آن ‌ها نباید بیشتر از هشت ساعت در روز باشد. چنانچه ساعات کار بالاتر از این عدد باشد، اضافه کار محسوب می شود که خود آن دارای شرایط ویژه ‌ای است که مهم ترین آن عبارت ‌اند از:

✅  دستورالعمل اضافه کاری بر اساس توافق کارگر و کارفرما باشد.

✅ محاسبه هزینه اضافه کار و پرداختی آن باید در اولویت قرار گیرد.

✅ اضافه کاری به‌ صورت موقت باشد و بیشتر از چهار ساعت در روز نباشد مگر در شرایط خاص.

✅ به صورت شب ‌کاری نباشد.

✅ کارگر نوجوان نباشد.

✅ کارهای سخت و زیان ‌بار در ساعات اضافه کار وجود نداشته باشد.

برای آشنایی با مفهوم حقوق و دستمزد با ما در طلوع پدیده همراه باشید.

محاسبه اضافه کاری در قانون کار 

اضافه کاری ساعتی چند؟ چگونگی محاسبه اضافه کاری رابطه مستقیم با نرخ ساعت کاری دارد و همچنین باید سقف اضافه کاری در ماه را نیز در نظر گرفت. در واقع برای محاسبه اضافه کار باید اول نرخ یک ساعت کار را محاسبه نمود و 40 درصد دستمزد هر ساعت کار را به نرخ یک ساعت کار اضافه کرد. در واقع نرخ اضافه کار مساوی است با محاسبه دستمزد یک ساعت کار در ساعات معمولی ضرب در 1.4 که فرمول محاسبه آن نیز در ادامه عنوان شده است این فرمول ها بر مبنای دستور العمل اضافه کاری است:

دستمزد یک ساعت اضافه کار = دستمزد یک ساعت کار روزانه + ۴۰ درصد از دستمزد یک ساعت

فرمول دیگر اضافه کار ۱۴۰۱: 

حقوق یک ساعت اضافه کار = ۱.۴ × (حقوق یک ساعت کار عادی)

سقف اضافه کاری در سال 1401

مطابق با تبصره ماده 59 قانون کار، سقف اضافه کار باید تا چهار ساعت در روز باشد، مگر در موارد استثنا که کارفرما باید برای کار بیشتر از چهار ساعت، نیروی کار جدید استخدام کند. ساعات کاری ذکر شده برای مشاغل سخت و زیان آور متفاوت خواهد بود. در مشاغل سخت و زیان بار ساعات کاری نباید از ۶ ساعت در روز بیشتر باشد و در هفته باید کمتر از ۳۶ ساعت لحاظ شود.

در صورتی‌ که کارفرما این شرایط را رعایت نکند و هرگونه اتفاقی برای کارگر یا کارمند بیفتد، کارفرما باید مسئول آن باشد و خسارت آن را پرداخت نماید. همچنین اضافه کار در صورتی اعمال خواهد شد که ساعت کاری کامل طی شده باشد، در شرایطی که ساعت کاری بیشتر از حد معمول آن یعنی هشت ساعت در روز باشد، میزان ساعاتی که فرد در محل کار حضور دارد، به ‌عنوان اضافه کار محسوب نمی شود.

ساعات کار تعیین ‌شده هفتگی این امکان را به کارفرما می ‌دهد که در بعضی از روزها با توافق بین کارمند و و کارگر اضافه کاری تعیین شود. در مجموع اما ساعات کار نباید بالاتر از حد تعیین ‌شده باشد. ساعات کاری بیشتر از ساعت تعیین ‌شده در قوانین ادره کار به‌ عنوان اضافه کار تلقی می شود و کارفرما باید دستمزد کارگر و کارمند را بپردازد. در تعطیلات رسمی ساعت کاری به‌ صورت ماهانه و بر طبق جدول زیر ارائه می شود:

فروردین اردیبهشت خرداد تیر مرداد شهریور مهر آبان آذر دی بهمن اسفند

 

۱۴۷

 

۱۹۱

 

 

۱۵۴

 

۱۹۸

 

 

۱۸۳

 

 

۱۸۳

 

۱۷۶

 

۱۶۹

 

 

۱۹۱

 

 

۱۸۳

 

۱۸۳

 

۱۶۱

 

 

برای آشنایی با مفهوم کدینگ حسابداری روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.

انواع اضافه کاری 

اضافه کاری بر اساس نوع شغل، به دسته‌ های مختلفی تقسیم می شود که شامل موارد زیر می باشند:

???? کارمندان یا کارگرانی که باید حتما روزانه اضافه کار داشته باشند.

???? کارگران شیفتی

???? کارگران شب کار

???? کارگران نوبت کار

???? کارگرانی که در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی موظف به حضور در محل کار هستند.

 

فرمول محاسبه اضافه کاری

 

نکات مهم محاسبه اضافه کاری

???? اگر کارگر یا کارمندی زودتر یا دیر از موعد از محل کار خارج شود، کسر کار در نظر گرفته می شود. در برخی ارگان ها کسر کار را از اضافه کار کم می کنند که قابل تهاتر نیست. چرا که ساعات کار معمولی با  اضافه کار ضریب متفاوتی دارد.

???? یکی از مواردی که باید در قانون اضافه کار محاسبه شود، میزان سختی کار و مزایای سرپرستی است. این موارد جزء حقوق افراد هستند و حتما باید در نظر گرفته شوند. اما مزایایی چون کمک عائله بندی، خواروبار، مسکن، شب کاری و نوبت کاری جز مزایای مستمر نیستد و در اضافه کار لحاظ نخواهند شد.  

خلاصه مقاله

 اضافه کاری ساعتی چند؟ سوالی بود که سعی شد در این قاله به آن جواب داده شود. یکی از مهم ترین موارد درج شده در فیش حقوقی، بخش مربوط به  فرمول اضافه کاری است که نحوه محاسبه آن برای کارفرما و کارگران دارای اهمیت می باشد. اضافه کاری دارای شرایط خاصی است که تنها برای تعدادی از مشاغل و در شرایط معین در نظر گرفته می شود. به دلیل تبعات مختلف، اضافه کار نباید به روال عادی تبدیل شود و سقف آن نباید بیشتر از 4 ساعت در روز باشد.

نحوه محاسبه اضافه کار بسیار مهم می باشد، چرا که در دستمزد کلی کارمندان یا کارگران تاثیر زیادی دارد. از این رو در این مطلب نحوه محاسبه اضافه کاری و نکات مهم آن را بیان کردیم. چنانچه در خصوص مطالب عنوان شده نیاز به راهنمایی بیشتری دارید، می توانید با کارشناسان طلوع پدیده تماس حاصل نمایید تا اطلاعات تکمیلی را در اختیار شما قرار دهند.

 

 

برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک کنید.

 

منبع: سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده و اضافه کاری چیست؟

 

 

 

 



:: برچسب‌ها: نرم , افزار , حسابداری , طلوع , پدیده اصول , مقدماتی , حسابداری نرم_افزار , مالیاتی مشاوره , مالیاتی مشاوره , مالیاتی , رایگان آموزش , حسابداری اضافه , کاری ,
:: بازدید از این مطلب : 155
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده

در سال های گذشته، حسابداران یک شرکت تمامی صورت های مالی یک شرکت را به صورت دستی و بر روی کاغذ ثبت می کردند. اما، امروزه این فرایند به کمک نرم افزارهای کامپیوتری انجام می شود. به همین دلیل، اغلب فعالان این حوزه سوال می کنند که بهترین نرم افزار حسابداری برای کامپیوتر کدام است؟ این افراد برای یافتن پاسخ این سوال ابتدا باید با ویژگی های تمامی نرم افزارهای خوب آشنا شده و سپس یکی از بهترین آن ها را انتخاب کنند. ما در ادامه تعدادی از این ویژگی ها را بیان خواهیم کرد. لذا، برای آشنایی با آن ویژگی ها، در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

بهترین نرم افزار حسابداری برای کامپیوتر

در دنیای امروز و با پیشرفت هایی که در دنیای رایانه و تکنولوژی صورت گرفته شما نمی توانید از نرم افزارها استفاده نکنید. مخصوصا در رشته حسابداری چرا که نرم افزارهای حسابداری کمک شایانی هم به حسابداران و هم به صاحبان کسب و کارها کرده است. معمولا تمامی نرم افزارهای حسابداری عملکرد خوبی دارند اما حسابداران و مدیران مالی سعی می کنند از شرکت های تولید کننده نرم افزاری استفاده کنند که برند با ثبات تری باشد. نرم افزار حسابداری ابزاری است که تمام داده های مالی را به صورت خام دریافت می کند اطلاعات را پردازش می کند و در اختیار حسابداران و مدیران قرار می دهد. نرم افزاری خوب و بهتر است که تمام نیازهای شما را با توجه به فعالیت شما برطرف کند. این نرم افزارها گونه هایی دارند که نرم افزار حسابداری شخصی، نرم افزار حسابداری فروشگاهی، نرم افزار حسابداری رایگان برای کامپیوتر از این دسته هستند.

 

ویژگی های بهترین نرم افزار حسابداری برای کامپیوتر

یک نرم افزار حسابداری مدرن، باید ویژگی هایی داشته باشد که آن ها سبب شوند تا نرم افزار نسبت به سایرین، برتر باشد. لذا، هر یک از شما عزیزان پیش از خریداری آن ها، بهتر است با تمامی این ویژگی ها به خوبی آشنا شده و سپس از بین آن ها یکی را خریداری کنید. برخی از مهم ترین ویژگی های یک نرم افزار خوب، شامل موارد زیر می باشند:

ارائه گزارش های کاربردی و تحلیلی

یک نرم افزار خوب، باید بتواند اطلاعات و آمارهای مالی یک کسب و کار را به صورت گزارشی ارائه دهد. زیرا، اگر یک مدیر از وضعیت و اطلاعات شرکت خود آگاه نباشد، ممکن است دچار مشکلاتی شود. یکی از اصلی ترین این مشکلات، عدم آگاهی در برابر میزان سود و یا زیان شرکت است. بنابراین، زمانی که یک نرم افزار حسابداری بتواند گزارش دقیقی از فعالیت های شرکت به مدیر ارائه کند، او می تواند در آینده آگاهانه تر و درست تر تصمیم بگیرد.

به طور کلی می توانیم بیان کنیم که یک شرکت با کمک گزارش های ارائه شده توسط نرم افزار، رشد می یابد. لازم به ذکر است است تا بدانید که این گزارش ها را حسابداران نیز می توانند ارائه دهند، اما طراحی و تهیه آن ها کمی زمان بر است. بنابراین، امروزه اغلب شرکت ها و سازمان ها برای صرفه جویی در زمان، نرم افزاری را برای انجام این کار تهیه کرده اند.  

 

معرفی بهترین نرم افزار حسابداری برای کامپیوتر 

 

تاثیر سرعت بالا در کارایی یک نرم افزار حسابداری

یکی دیگر از مهم ترین ویژگی که یک نرم افزار حسابداری باید داشته باشد، سرعت بالای آن است. همان طور که در بخش پیشین بیان کردیم، زمانی که یک حسابدار بخواهد صورت های مالی یک شرکت را طراحی کرده و گزارش های مالی را آماده کند، باید زمان زیادی را صرف این کار نماید. به همین دلیل، برای افزایش سرعت کار حسابداران، نرم افزارهای مختلفی طراحی شده اند. بنابراین، اغلب حسابداران از یک نرم افزار خوب برای انجام تمامی محاسبات مالی استفاده می کنند. اما، به یاد داشته باشید که تمامی نرم افزارها سرعت بالایی ندارند و پیش از خرید حتما از داشتن این ویژگی اطمینان حاصل کنید.

رابط کاربری مناسب با خواسته حسابدار

یکی دیگر از ویژگی هایی که یک نرم افزار خوب باید دارا باشد، رابط کاربری آن است. در واقع، رابط کاربری نرم افزار باید طوری باشد که به ساده ترین شکل ممکن، حسابدار را به مقصد و هدف دلخواهش هدایت نماید. به عبارتی دیگر می توانیم بیان کنیم که یک نرم افزار خوب باید صفحه و خواسته دلخواه حسابدار را در کمترین زمان ممکن فراهم کند. لازم به ذکر است تا بدانید زمانی که رابط کاربری یک نرم افزار حسابداری متناسب با خواسته افراد باشد، کارای حسابدار نیز افزایش پیدا می کند. علت این افزایش کارایی، عدم خستگی حسابداران می باشد.

برای کسب اطلاع از پاسخ این پرسش که حسابرسی چیست؟ روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.

یکپارچگی نرم افزار

یکپارچه بودن نرم افزار، اهمیت بسیار زیادی دارد؛ زیرا، تنها ثبت کردن فعالیت های یک شرکت کافی نیست. همه ما می دانیم که یک سازمان دارای فعالیت های مختلفی از جمله: کنترل حساب های بانکی، محاسبه دستمزد پرسنل، انبارداری و... می باشد. لذا، نرم افزار حسابداری باید به نحوی باشد که بتوان تمامی این فعالیت ها را به صورت پیوسته در آن وارد کرد. در این صورت، نه تنها کار حسابدار راحت تر می شود، بلکه گزارش صورت های مالی آن ها نیز سریع تر ارائه می گردند. به همین دلیل، یک نرم افزار خوب باید قابلیت یکپارچگی را دارا بوده و تمامی اطلاعات را به صورت همزمان و یکسان ارائه دهد.

 

بهترین نرم افزار حسابداری برای کامپیوتر چیست؟ 

 

اهمیت به روزرسانی مداوم نرم افزار حسابداری مناسب کامپیوتر

لازم به ذکر است تا بدانید که برخی از قوانین مالیاتی و حسابداری، با گذشت زمان تغییر می کنند. به همین دلیل، نرم افزاری که برای حسابداری استفاده می شود نیز باید به صورت مداوم به روز شود. با این کار، جدیدترین قوانین مالیاتی و قوانین حسابداری نیز در آن ها تعبیه شده و گزارش های مالی، بدون هیچ خطایی ارائه خواهند شد. لذا، می توانیم بیان کنیم که یکی از مهم ترین ویژگی هایی که یک نرم افزار حسابداری باید داشته باشد، به روزرسانی مداوم آن است.

برای کسب اطلاع از پاسخ این پرسش که مالیات بر ارزش افزوده چیست؟ با ما در طلوع پدیده همراه باشید.

نکات مهمی در مورد بهترین نرم افزار حسابداری برای کامپیوتر

هم اکنون که با ویژگی های بهترین نرم افزارهای حسابداری آشنا شدید، بهتر است که پیش از خرید حتما نکاتی را دانسته و رعایت کنید. این نکات به شما کمک می کنند تا بهترین نرم افزار را انتخاب کنید. تعدادی از مهم ترین این نکات، به شرح زیر می باشند:

✅ پیش از خرید دقت کنید که نرم افزارهای حسابداری باید امنیت بالایی داشته باشند و اطلاعات شما را فاش نکنند. زیرا، اطلاعات مالی یک شرکت اهمیت بالایی دارند و فقط افراد داخل سازمان، باید در جریان آن اطلاعات قرار گیرند.

✅ پیش از خرید دقت کنید که آن نرم افزار مناسب کسب و کار شما باشد. زیرا، گاهی اوقات برخی از امکاناتی که در نرم افزار وجود دارند، متناسب برخی از شرکت ها نیستند.

✅ نرم افزاری را خریداری کنید که مشتریان پیشین، رضایت کاملی از آن داشته باشند. در واقع، بهتر است که به سراغ رضایت مشتریان آن رفته و از این مسئله آگاه شوید.

✅ در زمان خرید توجه کنید که آن نرم افزار قابلیت توسعه داشته باشد. زیرا، اگر هزینه ها و درآمدهای شما افزایش یابند، شما نمی توانید اطلاعات جدید را وارد نرم افزار کنید.

✅ حتما جدیدترین نسخه نرم افزاری را خریداری کنید و دقت کنید که آیا می توان آن را به طور مداوم به روز رسانی کرد یا نمی توان نسخه جدید آن را دانلود کرد. زیرا، اگر نتوانید جدیدترین نسخه نرم افزاری را تهیه کنید، گزارش های مالی شما بر اساس قوانین قدیمی تدوین می شوند و ممکن است دچار مشکلاتی شوید.

خلاصه مقاله

ما در این مقاله سعی داشتیم تا شما عزیزان را با ویژگی های بهترین نرم افزار حسابداری برای کامپیوتر آشنا کنیم. به یاد داشته باشید که پیش از خرید هر یک از نرم افزارها، به تمامی موارد ذکر شده توجه کنید. علاوه بر این، به هر نرم افزاری اعتماد نکنید، زیرا ممکن است اطلاعات شما را اخذ کرده و در آینده آن ها را فاش نماید. برای خرید بهترین نرم افزارهای حسابداری، می توانید با همکاران ما در شرکت نرم افزار حسابداری و مالی طلوع پدیده ارتباط برقرار کنید.

 

 

برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک کنید.

 

منبع: سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده و بهترین نرم افزار حسابداری برای کامپیوتر

 

 

 

 



:: برچسب‌ها: نرم , افزار , حسابداری , طلوع , پدیده اصول , مقدماتی , حسابداری نرم , افزار , مالیاتی مشاوره , مالیاتی , رایگان آموزش , حسابداری ,
:: بازدید از این مطلب : 131
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده

حسابداری یکی از رشته هایی است که بسیار وسیع است. این رشته شاخه های بسیار متفاوتی دارد که هر کدام وظیفه طبقه بندی و دسته بندی اطلاعات مالی را بر عهده دارند. همه این شاخه ها با ارائه داده های مالی به سازمانها، هزینه ها و درآمد ها را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهند. تمایز در این شاخه ها در روش گردآوری و ارائه اطلاعات و نتیجه نهایی است. حسابداری مالی یکی از شاخه های مهم و تاثیرگذار در ارائه داده های مالی شرکت های تجاری و بازرگانی به شمار می آید. در کل ارائه داده و اطلاعات مالی یکی از مهمترین اهداف حسابداری است. شما در ادامه مقاله به جواب این سوال که حسابداری مالی چیست؟ پی می برید با نح.ه تاثیر گذاری آن نیز آشنا خواهید شد. نرم افزار حسابداری نیز با توجه به استاندارد های حسابداری و حسابداری مالی گزارش های خود را ارائه می دهند.

معنای حسابداری مالی چیست؟

همان طور که در ابتدا بیان کردیم، یکی از مهم ترین شاخه های حسابداری، نوع مالی آن است. در حسابداری مالی، عملیاتی همچون: ثبت گزارش، جمع بندی گزارش، تنظیم گزارش و.... انجام می شوند که با کمک تمامی این موارد، اطلاعات مالی یک شرکت به دست می آیند. حسابداران مالی یک شرکت، وظیفه دارند تا تمامی صورت های مالی را به صورت ترازنامه ها، صورت های سود و زیان و ... آماده کرده و به بخش مدیریت تحویل دهند.

به طور کلی می توانیم بیان کنیم که حسابداری مالی به معنی رسیدگی به امور مالی یک کسب و کار است. این نوع از حسابداری به یک سازمان کمک می کند تا تمامی فعالیت های مالی خود را بر اساس قانون انجام دهد و از چارچوب قانون، خارج نشود. علاوه بر این، حسابداری مالی به یک سازمان و یا شرکت کمک می کند تا هم رشد کرده و هم به اهداف خود برسد.

 

چرا حسابداری مهم است؟ 

 

هم اکنون که به طور کامل با حسابداری مالی آشنا شدید، ممکن است سوال کنید که این شاخه از حسابداری مدرن، چه اهدافی را دنبال می کند و یا برای رسیدن به چه اهدافی به وجود آمده است؟ در پاسخ به سوال شما عزیزان باید بیان کنیم که این حسابداری، برای رسیدن به اهدافی ایجاد شده است که برخی از مهم ترین آن ها، شامل موارد زیر می باشند:

???? بررسی کردن تمامی عملکردهای سازمان

???? بررسی نقاط ضعف و قوت یک کسب و کار

???? بررسی صورت های مالی گذشته شرکت

???? اطلاع و آگاهی از درآمدها و هزینه های یک کسب و کار

???? تعیین اهداف مالی یک شرکت

برای کسب اطلاع از این موضوع که مالیات بر ارزش افزوده چیست؟ روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.

حسابدار مالی کیست و چه وظیفه ای دارد؟

حسابدار مالی به شخصی می گویند که به تمامی صورت های مالی یک سازمان دسترسی داشته باشد و بتواند صورت های مالی جدیدی را از تمامی هزینه ها و درآمدهای یک سازمان، ایجاد کند. به طور کلی می توانیم بیان کنیم که حسابدار مالی یک شرکت وظیفه دارد تا هر نوع از صورت های مالی را ثبت کرده و به بخش مدیریت گزارش دهد. این شخص باید بتواند وضعیت اقتصادی یک شرکت را به صورت مستمر ارزیابی، ثبت و گزارش نماید. علاوه بر این، حسابدار مالی یک شرکت وظایف دیگری نیز دارد که تعدادی از آن ها، به شرح زیر می باشند:

جمع آوری تمامی اسناد و مدارک مالی شرکت

✅ اطمینان از صحت یا عدم صحت اسناد

✅ انجام فرایند حسابداری بر اساس اسناد مالی شرکت

✅ تهیه و تنظیم حقوق و دستمزد تمامی کارکنان سازمان

✅ تهیه و تنظیم بیمه اجتماعی شرکت

✅ تهیه و تنظیم مالیات حقوق کارکنان

✅ طراحی و تنظیم کدینگ سیستم

✅ طراحی ترازنامه از حساب های بانکی

✅ نگهداری از تمامی اسناد مالی شرکت

✅ گزارش ترازنامه ها به مدیریت و بایگانی کردن آن ها

 

معنای حسابداری مالی 

 

علت مهم بودن حسابداری مالی چیست؟

حال که به طور کامل با این مبحث آشنا شدید بهتر است بدانید که علت مهم بودن انواع حسابداری مالی چیست. یکی از اصلی ترین دلایل این حسابداری بررسی میزان سود و زیان یک شرکت است. زمانی که یک شرکت از میزان سود و زیان خود اطلاع داشته باشد، در صورتی که زیان کرده باشد می تواند راهکارها و فعالیت های خود را تغییر داده و شیوه ای جدید را جایگزین کند. علاوه بر این، علت دیگر مهم بودن حسابداری مالی، ثبت تمامی هزینه ها و درآمدهای سازمان است. زمانی که هزینه ها و درآمد ها ثبت شده و به صورت یک گزارش به مدیران و سهامداران یک کسب و کار ارائه شود، آن ها می توانند از وضعیت کلی کسب و کار خود آگاهی یابند.

ویژگی های سیستم حسابداری مالی

یک سیستم حسابداری مالی خوب، باید ویژگی هایی داشته باشد که از طریق آن ها بتواند به اهداف خود برسد. زیرا، در صورتی که یک سیستم مالی این ویژگی ها را نداشته باشد، نمی تواند به اهداف خود برسد. برخی از ویژگی های سیستم های انواع حسابداری مالی، شامل موارد زیر می باشند:

به روز بودن سیستم حسابداری مالی

یک سیسم مالی زمانی مناسب یک سازمان و یا شرکت است که به روز باشد. در واقع، تمامی حسابداران مالی یک شرکت باید از جدیدترین نرم افزارها استفاده کنند. در این صورت، درصد به وجود آمدن خطا در زمان ثبت و تهیه صورت های مالی یک شرکت، به کمترین میزان ممکن خواهد رسید.

انعطاف پذیر بودن سیستم حسابداری مالی

تمامی سیستم های یک شرکت علی الخصوص سیستم مالی آن، باید انعطاف پذیر باشند و افراد بتوانند آن ها را به شکل های مختلفی تبدیل کنند. با این کار، زمانی که حسابدار مالی یک شرکت عوض شود، حسابدار جدید به راحتی می توانند تمامی اطلاعات مالی پیشین شرکت را مطالعه کرده و ارزیابی کند.

برای آشنایی با مفهوم حقوق و دستمزد با ما در طلوع پدیده همراه باشید.

ثبت گزارش های دقیق در سیستم مالی

یکی دیگر از ویژگی هایی که یک حسابداری مالی باید آن را داشته باشد، قابلیت ثبت گزارش های مالی است. در واقع، سیستمی معتبر است که این امکان را برای تمامی حسابداران شرکت، فراهم کرده باشد. در این صورت، یک حسابدار مالی به راحتی می تواند تمامی صورت های سود و زیان را ثبت کرده و در آینده از آن ها استفاده کند.

 

حسابداری مالی چند نوع است؟ 

 

حفظ امنیت صورت های مالی

یکی از مهم ترین ویژگی سیستم انواع حسابداری مالی، حفظ امنیت تمامی گزارش های مالی سازمان است. در واقع، گزارش های مالی یک سازمان، فقط باید به مدیران و سهامداران شرکت ارائه شوند. سازمان های دیگر نباید هیچ اطلاعی در رابطه با این گزارش ها و صورت های مالی داشته باشند. لذا، یک سیستم حسابداری باید امنیت زیادی داشته باشد تا افراد بدون هیچ ترسی از آن استفاده کنند.

یکپارچه بودن سیستم حسابداری مالی

یک سیستم حسابداری مالی باید ویژگی یکپارچگی را دارا باشد؛ به نحوی که تمامی اطلاعات مالی یک سازمان در کنار یکدیگر قرار گیرند. این کار کمک می کند تا در آینده هیچ یکی از حسابداران دچار مشکل نشوند.

خلاصه مقاله

ما در این بخش سعی داشتیم تا شما را با مفهوم حسابداری مالی و میزان اهمیت آن آشنا کنیم. علت اهمیت این حسابداری، ثبت و گزارش تمامی هزینه ها و درآمد های یک شرکت است. به نحوی که هر فردی با مطالعه آن ها متوجه شود که یک شرکت در آن سال دچار سود و یا دچار زیان شده است. اگر سوالی در این زمینه دارید و یا می خواهید با حسابداری مالی بیشتر آشنا شوید، می توانید با همکاران ما در نرم افزار حسابداری طلوع پدیده ارتباط برقرار کنید.

 

 

برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک کنید.

 

منبع: سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده و حسابداری مالی چیست و چرا مهم است؟

 



:: برچسب‌ها: نرم , افزار , حسابداری , طلوع , پدیده اصول , مقدماتی , حسابداری نرم , افزار , مالیاتی مشاوره , مالیاتی مشاوره , مالیاتی , رایگان آموزش , حسابداری حسابداری , مالی ,
:: بازدید از این مطلب : 129
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده

حسابرسی چیست؟ یک فرد مستقل صورت های مالی که در نرم افزار حسابداری و صورت های مالی ثبت شده است را مورد سنجش قرار می دهد و گزارش حسابرسی را ارائه می دهد.. حسابرسی با نام های ممیزی، رسیدگی و بازرسی هم شناخته می شوند. در اصل حسابرسی به بیان نظر کارشناسی و بی طرف در مورد ارزیابی گزارشات مالی با هدف استخراج اشتباه در اسناد حسابداری است. تمام اسناد مالی در زمان بازرسی و حسابرسی مورد بررسی قرار می گیرند. حسابرس در زمان رسیدگی نیز اظهار نظر می کند. رشته حسابرسی به افرادی آموزش داده می شود که به باید در سیستم های مالی و حسابداری خبره باشند و بتواند به صورت دقیق اسناد حسابداری و مالی را مورد بررسی قرار دهد. در ادامه مقاله که توسط سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده تهیه شده به دیگر مباحث حسابرسی پرداخته شده است.

آشنایی با حسابرسی و تاریخچه آن

همان طور که در ابتدا بیان کردیم، حسابرسی فرایندی است که تمامی اسناد مالی و حسابداری مالی یک شرکت و یا سازمان را بررسی می کند. این فرایند با بررسی اسناد مهم، درست یا غلط بودن کار حسابدار و اسناد مالی آن را تایید یا تکذیب می کند. حسابرسی با نام های دیگری همچون: بازرسی، رسیدگی و ... نیز شناخته شده است. لازم به ذکر است تا بدانید فردی که حسابرس است باید کاملا بی طرفانه و بر اساس شواهد، نظر خود را در رابطه با حسابداری یک شرکت بیان کند.

 هم اکنون که با فرایند حسابرسی آشنا شدید، بهتر است بدانید که تاریخچه شکل گیری حسابرسی چیست. در رابطه با این موضوع، مطالب زیادی وجود دارد؛ اما، اولین بار شرکت های انگلیسی در سال 1862 این فرایند را به وجود آوردند. پس از گذشت چند سال، زمانی که کشور آمریکا صنعتی شد، فرایند حسابرسی به شرکت ها و سازمان های این کشور نیز راه یافت. در ایران نیز اولین بار در سال 1311 قانون حسابداری و حسابرسی تصویب شد. سازمان حسابرسی در کشور ما تحت نظر وزارت اقتصاد و دارایی از سال 1366 فعالیت خود را آغاز کرده است. پس از گذشت چند سال یعنی از سال 1391 تا به امروز، رشته حسابرسی در تمامی دانشگاه های ایران تدریس می شود.

برای کسب اطلاع از اصول اولیه حسابداری روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.

فرایند حسابرسی چیست؟

برخی از افراد ممکن است سوال کنند که فرایند حسابرسی چگونه انجام می شود؟ در پاسخ باید بیان کنیم که فرایند حسابرسی در هر سال حداقل دو الی سه بار انجام می شود و برای این کار حسابرسان مورد تایید سازمان حسابرسی به شرکت های مختلف مراجعه می کنند. پس از آن، واحد حسابداری هر شرکت باید گزارشات مالی خود را به فرد حسابرس تحویل دهند. حسابرس نیز ابتدا باید از طریق مدیرعامل یا سهامداران، با تمامی فعالیت های آن شرکت و اهدافش آشنا شده و بر اساس آن ها، گزارشات مالی را ارزیابی کند. سپس، حسابرس باید با بررسی تمامی موارد بیان شده، نظر خود را کاملا بی طرفانه در رابطه با اسناد مالی بیان کند. در نهایت، این اظهار نظر باید به دست مدیران و سهامداران شرکت برسد.

 

معنای حسابرسی چیست؟

 

انواع حسابرسی

هم اکنون که با حسابرسی و نحوه انجام آن آشنا شدید، بهتر است بدانید که حسابرسی دارای انواع مختلفی می باشد. هر یک از آن ها مسئولیت دارند تا بخشی از سازمان را مورد بررسی قرار دهند. برخی از مهم ترین انواع حسابرسی ها، شامل موارد زیر می باشند:

???? حسابرسی مالی

یکی از مهم ترین نوع حسابرسی، مالی است که صورت های مالی یک سازمان را ارزیابی می کند. در واقع، می توانیم بیان کنیم که مسئولیت اصلی این نوع از حسابرسی، اعتباردهی به صورت های مالی یک شرکت یا سازمان است.

???? حسابرسی رعایت

منظور از این حسابرسی، تعیین کردن میزان رعایت احکام، تعیین سیاست ‌های سازمان، تعیین پیمان ‌های سازمانی و قوانین و مقررات دولتی و .... می باشد. در واقع، حسابرسی رعایت سیاست های داخلی یک شرکت را تعیین کرده و بررسی می کند که کارکنان سازمان و خود سازمان بر آن سیاست ها پایبند هستند یا هیچ تعهدی به آن ها ندارند.

???? حسابرسی عملیاتی

در این نوع از حسابرسی، برخی از فعالیت های سازمان که در ارتباط با رسیدن به اهداف هستند، بررسی می شود. در واقع، اهداف حسابرسی کارایی فعالیت های سازمان یا شرکت را بررسی کرده و در صورت نیاز، پیشنهادهای اصلاحی را به سازمان ابلاغ می کند.

???? حسابرسی قانونی

نوع دیگری از انواع حسابرسی، نوع قانونی آن است و زمانی که شرکای یک شرکت دچار اختلافات مالی شوند، می توانند از طریق قانونی برای حسابرسی اقدام نمایند. در این صورت، از سمت قانون حسابرسی که مورد تایید سازمان حسابرسی باشد را به آن شرکت فرستاده می شود تا اختلافات مالی آن ها را بررسی کرده و مشکل را بیابد.

???? حسابرسی داخلی

حسابرسی داخلی، نوع دیگری از انواع حسابرسی است که وظیفه دارد تا تمامی فعالیت های داخل سازمان را ارزیابی کرده و به صورت گزارش های هفتگی، ماهانه و یا سالانه به مدیر عامل ارائه کند. در این حسابرسی، هر گونه فعالیت مالی و یا اسناد مالی مورد بررسی قرار می گیرد.  

 

انواع حسابرسی

 

تفاوت حسابداری و حسابرسی چیست؟

برخی از افراد فکر می کنند که حسابداری همان حسابرسی است و هیچ تفاوتی بین آن ها وجود ندارد. این تفکر نادرست است، زیرا، تفاوت حسابرسی و حسابداری بسیار زیاد است. برخی از مهم ترین تفاوت ها بین این دو، به شرح زیر می باشند:

اهداف حسابرسی و حسابداری با یکدیگر متفاوت است؛ در حسابداری هدف تنظیم سند حسابداری است. اما، در حسابداری هدف بررسی صحت اسناد حسابداری می باشد.

✅ در حسابداری، ثبت گزارشات مالی به صورت دوره ای انجام می گردد اما، در حسابرسی به صورت سالانه یا ماهانه صورت می گیرد.

✅ برای انجام فرایند حسابرسی، افراد باید علم حسابداری را آموخته باشند. اما، برای انجام حسابداری نیازی به آموختن علم حسابرسی نیست.

✅ حسابداری به معنی تنظیم اسناد مالی شرکت است، اما حسابرسی به معنی تحلیل و بررسی اسناد مالی یک شرکت می باشد.

✅ حسابرس تنها تقلب ها و اشتباهات صورت گرفته در اسناد مالی یک شرکت را پیدا می کند؛ اما، حسابداری توانایی انجام این کار را ندارد.

✅ وجود هر حسابدار در یک شرکت الزامی است، اما وجود حسابرس در یک سازمان یا شرکت کاملا اختیاری است. البته، تا زمانی که تقلب و یا مشکلی در اسناد مالی ایجاد نشود. 

برای آشنایی با نرم افزار حسابداری رایگان در بازار روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.

وظایف حسابرس

شخصی که وظیفه دارد تا تمامی فعالیت ها و اسناد مالی سازمان را بررسی کند و استاندارد های حسابرسی را انجام دهد، حسابرس است که تحصیلات این فرد باید حسابداری بوده و در عین حال در شاخه حسابرسی نیز تخصص داشته باشد. این فرد، باید از یک نهاد یا سازمانی مشخص، گواهی صلاحیت را دریافت کرده باشد و با استانداردهای حسابرسی آشنایی داشته باشد. حسابرس ها شامل انواع مختلفی از جمله: حسابرس مستقل، حسابرس دولتی، حسابرس داخلی و... می باشند.

خلاصه مقاله

ما در این بخش سعی داشتیم تا به بررسی این پرسش بپردازیم که حسابرسی چیست؟ به یاد داشته باشید که بهتر است در هر سال یک بار تمامی اسناد مالی شرکت توسط حسابرس بررسی شوند و گزارش حسابرسی گرفته شود. زیرا، در این صورت از صحت و یا عدم صحت اسناد شرکت اطمینان حاصل خواهید کرد. همچنین، زمانی که ابعاد و اهداف یک سازمان بزرگ تر باشد، برای حفظ کردن سلامت اسناد مالی بهتر است که از یک حسابرس کمک گرفته شود. اگر پس از مطالعه تمامی بخش های مقاله با سوالی مواجه شدید، می توانید از همکاران ما یاری بگیرید.

 

برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک کنید.

 

منبع: سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده و حسابرسی چیست؟

 

 

 

 



:: برچسب‌ها: نرم , افزار , حسابداری , طلوع , پدیده اصول , مقدماتی , حسابداری مشاوره , مالیاتی نرم , افزار , مالیاتی ,
:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 اسفند 1401 | نظرات ()