نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده
مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات غیر مستقیم است که مربوط به فرایند تولید مربوط می شود. در واقع دولت این نوع مالیات را از روند فرآیند تولید کالا و خدمات از مصرف کنندگان نهایی دریافت می کند. پرداخت مالیات بر ارزش افزوده یکی از رایج ترین روش ها برای اخذ مالیات محسوب می شود، چرا که پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و وصول آن آسان است. به علاوه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، با ایجاد شفافیت در نظام مالیاتی، از اموری چون فرار مالیاتی و دریافت مجدد مالیات از مشمولین جلوگیری می کند.
همه اشخاص چه صاحبان کسب و کار چه مصرف کنندگان ضروری است که در خصوص انواع مالیات و روش اخذ آن از سوی دولت ها آگاهی داشته باشند. به همین دلیل قصد داریم در این مقاله توضیحاتی را در ارتباط با مفهوم مالیات بر ارزش افزوده و انواع آن، شیوه محاسبه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و موارد معاف از مالیات ارائه دهیم. پس تا انتهای این مطلب از شرکت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده با ما باشید.
ارزش افزوده چیست؟
???? در قانون تجارت ارزش افزوده تعریف مشخصی دارد. طبق قانون سوم مالیات بر ارزش افزوده، فرق بین ارزش کالا یا خدمات عرضه شده با ارزش کالا یا خدمت خریداری شده در یک مقطع زمانی مشخص، ارزش افزوده است. این قانون را باید مالیات بر مصرف گفت که در خیلی از کشورهای دنیا در حال اجراست. این مالیات را باید کسانی که کسب و کار و خدمات ارایه می دهند باید از مشتریان خود دریافت کنند و به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند. ارزش افزوده مالیاتی است که مشتریان باید پرداخت کنند. در نرم افزار حسابداری مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد تا این پروسه به راحتی انجام شود.
آشنایی با مفهوم مالیات بر ارزش افزوده
???? این نوع از مالیات، مالیات غیر مستقیمی است که مصرف کنندگان در ازای خرید کالا و خدمات به فروشنده می پردازند و فروشنده نیز باید در قبال دریافت آن مبلغ، بخشی را به عنوان مالیات به دولت واریز کند. این مفهوم در ماده سه قانون مالیاتی کشور و قانون مالیات بر ارزش افزوده اینگونه تعریف شده است: «مالیات غیر مستقیمی که بر تفاوت بین ارزش کالاها و خدمات عرضه شده با ارزش کالاها و خدمات خریداری یا تحصیل شده در یک دوره معین وضع می شود.»
???? همانگونه که اشاره شد این نوع مالیات، از تفاوت ارزش بین کالا و خدمات عرضه شده با ارزش کالا و خدمات خریداری شده در زمانی مشخص به دست می آید. نحوه اخذ این نوع مالیات به صورت چند مرحله ای است و در فرایند تولید تا مصرف نهایی در مراحل مختلف بر حسب ارزش افزوده دریافت می شود و انواع مختلفی دارد که لازم است در ادامه این موارد را بررسی کنیم تا به درک بهتری از این نوع مالیات برسید.
انواع مالیات بر ارزش افزوده
در مجموع در نظام مالیاتی کشور، سه نوع از انواع مالیات بر ارزش افزوده مشخص کرده است که شامل موارد زیر می باشند:
مالیات بر ارزش افزوده بر مصرف
در این روش مالیات بر حسب خدمات و کالاهای مصرفی برآورد می شود و به کسب و کارها این فرصت را می دهد تا مالیات های پرداختی را از خریدهای مالیاتی کسر کنند. از آنجا که این مالیات به صورت مساوی درآمد بدست آمده را بین نیروی کار و سرمایه مالیات بندی می کند، یکی از متداول ترین و بهترین روش های دریافت مالیات محسوب می شود.
مالیات بر ارزش افزوده تولیدی
در این روش مالیات مجموعاً بر فروش اعمال خواهد شد. این نوع مالیات به کالاهای سرمایه ای و کالاهای مصرفی تعلق می گیرد. از این رو به خرید کالاهای سرمایه ای از بنگاه های اقتصادی اعتباری، مالیات بر ارزش افزوده تعلق نخواهد گرفت.
مالیات بر ارزش افزوده بر درآمد
این نوع مالیات بر مبنای فروش تولیدی یک کالا به صورت خالص برآورد می شود. در واقع این مالیات به سرمایه گذاری خالص تعلق می گیرد. در این صورت تمام هزینه های استهلاک و هزینه های جانبی از ابتدا کسر می شوند و تنها برای همان درآمد خالص سرمایه گذاری، مالیات لحاظ می گردد.
کاربران گرامی، برای کسب اطلاع از معنای حقوق و دستمزد روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.
شیوه محاسبه مالیات مبتنی بر ارزش افزوده
???? در ایران روش محاسبه برای این نوع مالیات به صورت حسابی یا تفریقی غیر مستقیم است. به این صورت که هر شرکت یا بنگاه اقتصادی موقع خرید کالا علاوه بر پرداخت بهای ماده اولیه می بایست مالیات آن کالا را نیز بپردازد.
???? علاوه بر این شرکت باید هنگام فروش کالای خود، علاوه بر مبلغ کالای مشمول مالیات، مالیات بر ارزش افزوده را نیز از مشتری دریافت کند و ما به التفاوت مالیاتی پرداختی و اخذ شده به سازمان مالیاتی کشور بپردازد.
???? فراموش نکنید اگر مقدار مالیات پرداختی بیشتر از مقداری باشد که باید به سازمان مالیات پرداخت شود، شرکت ها یا بنگاه های اقتصادی می توانند مقدار باقی مانده از مبلغی که باید بپردازند را به دوره مالیات بعدی موکول کنند یا می توانند پول خود را از سازمان مالیات استرداد نمایند. زمانیکه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده را پر می کنید باید موضوع سال های قبل و بعد را در نظر بگیرید، در مجموع اخذ این نوع مالیات و قانون مالیات بر ارزش افزوده چالش های خاص خود را دارد و در کنار محاسن، باید معایب آن را نیز را در نظر گرفت. در ادامه بیشتر به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
مزایا و معایب مالیات بر ارزش افزوده
اگرچه قانون مالیات بر ارزش افزوده، مزایای زیادی دارد، اما نمی توان از معایب آن چشم پوشی کرد. در همه کشورهایی که سیستم اخذ این نوع مالیات تعریف شده است، اما لازم است مزایا و معایب آن بررسی شود.
معایب مالیات بر ارزش افزوده:
✔️ اعمال هزینه اضافی برای کسب و کارها
✔️ بالا رفتن قیمت ها و عدم توانایی در خرید اقشار با درآمد پایین
✔️ افزایش یافتن هزینه های دولت
✔️ افزایش میزان کسری بودجه دولت
✔️ کند شدن فرایند رشد اقتصاد و از بین رفتن مشاغل
مزایای مالیات بر ارزش افزوده:
☑️ جلوگیری از فرار مالیاتی
این روش اخذ مالیات، راه را برای افرادی که قصد پرداخت مالیات حاصل از فروش کالا و خدمات خود را ندارند می بندد و از این طریق می توان به سیستم اخذ مالیات نظارت بیشتری داشت.
☑️ ایجاد انگیزه بیشتر برای کسب درآمد
با ایجاد این سیستم مالیاتی، افراد می توانند مقدار بیشتری از درآمد خود را نگه داری کنند و هر زمان که قصد خرید داشته باشند، به میزان دریافتی آن ها مالیات تعلق خواهد گرفت. همین امر می تواند باعث ایجاد انگیزه در افراد برای پس انداز و کسب درآمد بیشتر شود.
برای آشنایی با مفهوم کدینگ حسابداریبا ما در طلوع پدیده همراه باشید.
خلاصه مقاله
مالیات بر ارزش افزوده یکی از مهم ترین منابع درآمدی دولت و از زیر دسته های مالیات هر کشوری به حساب می آید. هم اکنون بسیاری از کشورها برای ارائه خدمات به شهروندان، در نظام مالیاتی خود، این سیستم اخذ مالیات را تعریف کرده اند.
این سیستم مالیاتی می تواند منبع درآمدی قابل اطمینانی برای دولت ها باشد. یکی از مزایای این نوع مالیات که آن را از باقی انواع مالیات متمایز می سازد، آسان بودن نحوه وصول و پرداخت آن است. از آنجا که ممکن است عده ای در رابطه با ماهیت این نوع مالیات و نحوه محاسبه سوالاتی داشته باشند، در این مطلب به بررسی این موضوع پرداختیم. چنانچه سوال و ابهامی در خصوص مطالب ارائه شده در این مقاله دارید، می توانید با مشاوران مجرب و باسابقه طلوع پدیده در ارتباط باشید و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.
برای دانلود پی دی اف مطالب کامل این صفحه، کلیک کنید.
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده
کدینگ حسابداری برای پیاده کردن امور حسابداری در نرم افزارهای حسابداری استفاده می شود. حساب ها با توجه به نوع و حجم امور مالی در چند سطح تعریف می شود. بنابراین هر عملیات مالی دارای یک کد می باشد. حسابداران نیز با استفاده از این کدها عملیات و ثبت های حسابداری را به صورت درست انجام می دهند. ارکان اصلی حسابداری ( دارایی - بدهی و سرمایه ) باید در یک سیستم کارآمد حسابداری به طور دقیق تری طراحی شود. کدینگ باید به گونه ای طراحی شود که استانداردهای حسابداری را نفی نکند. در نرم افزارهای حسابداری یا سیستم های حسابداری کدینگ به طور معمول به صورت پیش فرض در نظر گرفته شده است در این صورت حسابداران باید سیستم را مورد بررسی قرار دهند و در صورت مشاهده مغایرت و مشکل آنرا اصلاح کنند.
آشنایی با مفهوم کدینگ حسابداری
کدینگ به نوعی دسته بندی حساب ها در حسابداری اطلاق می شود. در واقع در طبقه بندی کدینگ حسابداری دسته بندی هایی برای حساب ها تعریف می شود که هر کدام دارای کدهای متنوعی هستند و سرشاخه و زیر شاخه هر کدام از سطوح نیز مشخص است. طبقه بندی کدینگ حسابداری غالباً به شکل درختی که رایج ترین شیوه کدینگ است، انجام می شود.
در یک تعریف ساده، دسته بندی و کدگذاری حساب ها را کدگذاری حسابداری می گویند. کدینگ به معنای شماره گذاری است و وقتی در حسابداری به کار برده می شود، یعنی حساب ها را در فرایند حسابداری کدگذاری کنیم. برای فهم بیشتر این موضوع، در ادامه مروری بر کدگذاری حسابداری در نرم افزارها و سطوح ان خواهیم پرداخت. طبقه بندی کدینگ حسابداری نیز از مواردی است که با بوجود آمدن بهترین نرم افزار های حسابداری دیگر به آسانی انجام می شود.
نحوه کدینگ حسابداری در نرم افزارهای حسابداری
بهتر است که کدینگ در نرم افزار حسابداری انجام شود البته میتوان این کار را در نرمافزار نرمافزارهای اکسل و یا حتی روی کاغذ انجام داد اما نرمافزارهای مالی به دلیل امکانات گستردهای که دارند و امکان اعمال تغییرات در آنها وجود خواهد داشت و میتواند گزینه مناسبی برای کدگذاری در حسابداری باشند همچنین نرمافزارهای حسابداری برای انجام کدگذاری حسابداری جزء پلتفرم های دقیق و با سرعت به حساب می آیند. اما قبل انجام نمونه کدینگ حسابداری، بهتر است ابتدا با هدف آن آشنا شوید تا بهتر بتوانید در فرآیند حسابداری از آن بهره ببرید.
اهداف کدینگ در حسابداری
همان گونه که اشاره شد کدینگ که از راههای ایجاد نظم در فرآیند حسابداری و سطح بندی هر کدام از رویدادهای حسابداری است. مسئله کدینگ یکی از موضوعات قابل تأملی است که بهتر است صاحبان کسب و کار بزرگ از آن بهره ببرند. اما مزایا و اهداف کدینگ در اصول اولیه حسابداری چیست؟ از مهم ترین هدف های کدینگ در حسابداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
استاندارد شدن عملیات مالی و یکپارچه سازی آن ها.
با استفاده از کدینگ حسابداری گزارشات مالی با جزئیات دقیق و فراوان تهیه می شوند و این امر با سرعت بیشتری انجام خواهد شد. صورت معاملات فصلی یکی از گزارشاتی است که حسابداران باید ارائه دهند که با استفاده از کدینگ سریع تر صورت می گیرد.
رویدادهای مالی از طریق کدگذاری حسابداری با سرعت بیشتری انجام می شوند و دقت در پردازش آن ها افزایش خواهد یافت و در نتیجه خطاهای انسانی نیز به حداقل خواهد رسید.
تحلیل و بررسی های مالی جهت محاسبه میزان دارایی ها و سرمایه گذاری از طریق کدینگ به راحتی انجام می شود و شرایط برای تصمیم گیرندگان داخلی و خارجی بهبود می یابد.
سطوح و مراحل کدینگ در علم حسابداری
برای انجام کدینگ در حسابداری مدرن باید مراحل و استانداردهای خاصی را در نظر گرفت تا فرآیند حسابرسیبا دقت و سرعت بهتری انجام شود. مراحل و سطوح کدینگ حسابداری دايمی را می توان در موارد زیر خلاصه نمود:
در ابتدا باید گروه حساب ها مشخص شوند. برای انجام این کار به هر کدام از گروه ها یک عدد تعلق می گیرد که می توان کلیه هزینه ها، بدهیها جاری و غیر جاری، درآمدها، حقوق ها و سرمایه گذاری ها را در این سطوح قرار داد.
در مرحله بعد گروه باید حساب های مرحله قبل را به حساب های کل ریزتر شده و به هر حساب کل یک کد اختصاص داده شود. در واقع در این مرحله حساب ها تعریف خواهند شد.
در مرحله سوم هر کدام از حساب های کل را جدا کرده و به هر یک کد اختصاصی تعلق خواهد گرفت. به این حساب ها، حسابداری معین نیز گفته می شود.
به مرحله آخر، مرحله کدگذاری حسابداری می گویند که حساب های معین ابتدا کدگذاری و سپس بررسی خواهند شد.
انواع کدینگ در حسابداری
نمونه کدینگ حسابداری در مجموعه های مختلف به شیوه های متنوعی انجام می شود. اما رایج ترین انواع کدینگ حسابداری دایمی در پنج دسته زیر قابل تقسیم هستند:
????کدینگ حفظی
یکی از رایج ترین و آسان ترین روش های کددهی است که بر مبنای مختصر نویسی و علامت گذاری رایج زبان فارسی انجام می شود. در این روش، حرف اول کلمات را برای بازه کوچکی از کلمات به کار می برند. به طور مثال حساب های پرداختنی با کد «ح – پ» شناخته خواهند شد.
???? کدینگ متوالی
کدینگ متوالی که از آن به عنوان کدینگ سریالی یا پی در پی نیز یاد می شود، یکی دیگر از روش های کدگذاری حسابداری است. در این شیوه، اعداد به صورت پشت سر هم به حساب ها تخصیص می یابند.
????کدینگ سلسله مراتبی
یکی از پرکاربردترین شیوه های کدینگ، روش سلسله مراتبی است. در این روش محدودیت در تعداد حساب ها و داده ها وجود ندارد و فرایند کدگذاری با دقت انجام می شود.
????کدینگ وجهی
در این روش به هر سطح کد و عددی اختصاص می یابد که به عنوان یک قرارداد استاندارد تلقی خواهد شد. در واقع در کدینگ وجهی، هر عدد معرف نوع خاصی از حساب ها و زیرمجموعه های آن هستند.
????کدینگ توده ای
در کدینگ توده های کدها به یک حساب تعلق می گیرند. کاربرد این نوع کدینگ بیشتر در یک دوره مالی خواهد بود.
خلاصه مقاله
در دنیای امروز کسب و کار، انجام امور مالی از طریق ساده ترین روش ها و با بهره گیری از تکنولوژی های پیشرفته صورت می گیرد. کدینگ حسابداری یکی از بهترین راه حل ها برای انجام امور حسابداری جهت سرعت انجام حسابرسی ها است و با کمک این فرآیند مراحل حسابداری با کیفیت بیشتری انجام خواهند شد. در این مقاله سعی کردیم در خصوص مفهوم کدگذاری حسابداری، اهداف آن و مراحل کدگذاری اطلاعاتی را ارائه دهیم.
اگر حسابداران با نحوه کدگذاری در فرآیند حسابداری و سطوح آن که در این مقاله توضیح داده شد، آشنایی داشته باشند، میتوانند فرآیند حسابرسی را سریع تر و با دقت تر انجام دهند. چنانچه در خصوص مطالب ارائه شده در این مقاله سوال و ابهامی داشته باشید، کارشناسان طلوع پدیده همواره آماده ارائه مشاوره و خدمت رسانی به شما عزیزان خواهند بود.
برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک نمایید.
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده
حقوق و دستمزد یکی از هزینه هایی است که هر فردی در حوزه مالی مشغول به تحصیل است باید با آن آشنا باشد. شخصی که در نظر دارد در آینده حسابدار شود و در این زمینه فعالیت کند باید با قوانین کار، مالیات حقوق و دستمزد و بیمه، اضافه کاری ها، ماموریت ها و تهیه اسناد و ثبت لیست های حقوقی و سیستم حقوق و دستمزد آشنایی کامل داشته باشد. محاسبه حقوق و مزایای کاری حجم بالایی دارد و زمان گیر است. این پروسه بسیار مهم است و باید با دقت بالایی صورت گیرد چرا که یک اشتباه در محاسبات باعث بوجود آمدن مشکلات مالی یا حقوقی می شود. این اشتباهات حتی می تواند در زمان ورود اطلاعات در سیستم حقوق و دستمزد در نرم افزارهای حسابداری هم ایجاد مشکل کند.
حسابداری حقوق و دستمزد
قوانین حقوق و دستمزد درحسابداری چیست؟در هر مجموعه قطعا افرادی مشغول به کار هستند و برای پیشبرد اهداف و توسعه مجموعه تلاش میکنند. در ازای این تلاش صاحبان کسب و کار ها و یا مدیران سازمان ها موظفند مبلغی را به عنوان حقوق و دستمزد پرداخت کنند. واحد حسابداری هر مجموعه وظیفه احتساب دوره ای حقوق و دستمزد کارکنان و ثبت حقوق و دستمزد و پرداخت به موقع آن را بر عهده دارد. حسابداران این اطلاعات و گزارشات پرداخت را در قالبی تحت عنون فیش حقوقی ارائه می دهند. عوامل زیادی بر میزان حقوق و دستمزد دریافتی توسط کارکنان اثرگذار است. عواملی نظیر: میزان تجربه و مهارت، میزان تحصیلات، جایگاه شغلی و ... حسابدار موظف است علاوه بر در نظر داشتن حقوق ثابت، عوامل دیگری را نیز برای محاسبه حقوق نهایی در نظر داشته باشد. برخی از این عوامل شامل:
حقوق ثابتی است که به طور قراردادی بین کارکنان و کارفرمایان جاری است.
???? کسورات:
کسورات شامل مبالغی می باشند که به صورت قراردادی و در هر دوره از حقوق پایه کارکنان کسر میشوند. کسورات ممکن است به دلیل انواع وام، حق بیمه، مالیات و دلایل دیگر کسر شوند.
????پاداش و مزایا:
مزایا شامل مبالغی می باشد که به طور مستمر و قراردادی ( مانند حق اولاد، حق مسکن، اشتغال خارج از شهرو ...) و یا به طور غیر مستمر و دوره ای ( مانند اضافه کار، عیدی، حق ماموریت و ...) به حقوق کارکنان اضافه می گردد.
???? اضافه کاری:
مدت زمانی است که هر فرد بیشتر از میزان قانونی، در حال اشتغال بوده است.
???? حق اولاد:
صاحبان کسب و کار و یا مدیران سازمان ها موظف اند به ازای هر فرزند، 3 برابر حداقل مزد روزانه کارکنان را در آخر ماه به عنوان حق اولاد به حساب آنها واریز کنند.
???? سابقه کارکنان برای دریافت حق اولاد باید حداقل 2 سال باشد و فرزندان بیمه شده باید کمتر از 18 سال سن داشته و یا مشغول به تحصیل باشند.
???? عیدی:
تمامی کارفرمایان که حقوق کارکنان خود را با قانون کار پرداخت می کنند موظف هستند در انتهای هر سال، حقوق دو ماه هر نفر را به عنوان پاداش و عیدی به سیستم حقوق و دستمزد او اضافه کنند.
نحوه محاسبه حقوق و دستمزد
حسابداران برای محاسبه هر بخش از لیست حقوق و دستمزد و ثبت حقوق و دستمزد از فرمول های اختصاصی استفاده میکنند تا بتوانند بدون خطا حقوق کارکنان را محاسبه و پرداخت نمایند.
(( تعداد روز های کارکرد) ×( ۳۶۵ ﺭﻭﺯ )) ÷ ﺣﻘﻮﻕ ﭘﺎﯾﻪ = سنوات
(( حقوق و مزایا)× (کارکرد) × 2) ÷ 365 = عیدی و پاداش آخر سال
(( حقوق و مزایا)× (کارکرد) × 2) ÷ 366 = عیدی و پاداش آخر سال کبیسه
قوانین حقوق و دستمزد
✔️ هر فرد مشغول به کار تمام وقت موظف است 44 ساعت در هفته کار کند، با تقسیم این عدد بر تعداد روز های یک هفته ( به استثناء جمعه)، متوجه میشویم که هر فرد که شغل تمام وقت دارد باید روزانه 7 ساعت و 20 دقیقه کار کند. قابل ذکر است که صاحبان کسب و کار میتوانند این 44 ساعت را به طور دیگری نیز تقسیم کنند ( برای استفاده بهینه از روز های آخر هفته) به این شرط که ساعات کاری روزانه از 8 ساعت تجاوز نکند.
✔️ محدوده ساعات کاری باید ساعتی بین 6 صبح الی 22 شب باشد.
✔️ حقوق و دستمزد کارکنان بر اساس ماده 30 روزه مشخص میشود، در ماه های 31 روزه، حقوق در عدد 30 تقسیم و پاسخ این عملیات بر 31 ضرب میشود. گفتنی است که برای احتساب حقوق و دستمزد در ماه های 29 روزه سال باید حقوق را بر 30 و پاسخ را در 29 ضرب کرد.
✔️ برای تعلق گرفتن حقوق وزارت کار به هر فرد، وی باید 192 ساعت در ماه مشغول به کار باشد.
✔️ مدت زمان اضافه کاری در طول یک روز نباید از 4 ساعت بیشتر باشد.
جدول حقوق و دستمزد 1401
ردیف
حقوق
مبلغ (ریال)
1
حداقل دستمزد روزانه
1,393,250
2
حداقل دستمزد ماهیانه
41,797,500
3
حق مسکن ماهیانه
5,500,000
4
حق بن نقدی (کمک هزینه اقلام مصرفی)
8,500,000
5
حق اولاد (یک فرزند)
4,179,750
6
حق اولاد (دو فرزند)
5,310,990
7
حق سنوات روزانه
2,100,000
8
مجموعه دریافتی افراد مجرد (بدون سابقه کار)
56,797,500
9
مجموعه دریافتی افراد متاهل با یک فرزند (بدون سابقه کار)
63,077,250
10
مجموعه دریافتی افراد متاهل با دو فرزند (بدون سابقه کار)
67,257,000
خلاصه مقاله
مقاله حقوق و دستمزد مقاله ای است که نه تنها برای عموم کارکنان هر مجموعه مهم است بلکه برای قسمت حسابداری مالی نیز از ارزش بالایی برخوردار است. افراد در ازای کار برای هر سازمان و یا شرکت انتظار دریافت حقوق خود به طور کامل و دقیق را دارند. در هر شرکتی این امر بر عهده حسابداران حقوق و دستمزد است. حسابدار با احتساب دقیق میزان حقوق دوره ای هر یک از کارکنان اقدام به پرداخت آن می کند. در مقاله فوق به طور کامل به مفهوم حقوق و نحوه محاسبه آن پرداخته شد. مقاله حقوق و دستمزد سعی داشت به شما در بیشتر آشنا شدن با لیست حقوق و دستمزد کمک حال شما باشد.
برای دانلود پی دی اف کامل مطالب این صفحه، کلیک کنید.
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده
حسابداران به طور کلی از قوانین و چارچوب هایی تحت عنوان اصول اولیه حسابداری پیروی می کنند. این اصول اولیه حسابداری به زبان ساده شامل قواعدی کلی می باشند که مبنای کار حسابداری را تشکیل داده و قالب و الگویی برای ارائه گزارشات مالی صحیح و قابل اتکا تعیین می کنند. به طور کلی آشنایی با این اصول لازمه کار هر حسابداری است. در این مقاله به طور کامل به اصول اولیه حسابداری و تعاریف آنها پرداخته شده است.
مفروضات حسابداری به طور کلی پایه و اساس اصول مقدماتی حسابداری می باشند. اصول حسابداری از این فرضیات منشاء گرفته اند:
✔️ فرض قابل اتکا بودن:
بر اساس فرض قابل اتکا بودن، گزارشات مالی باید بر اساس اطلاعات موثق و قابل اتکا باشند.
✔️ فرض تعهدی:
بر اساس این فرض همه درآمد ها باید پس از تحقق، در سیستم حسابداری به ثبت برسند
✔️ فرض تداوم فعالیت:
بر طبق این فرض فعالیت مجموعه و یا سازمان، طولانی و مادم العمر در نظر گرفته میشود.
✔️ فرض واحد پولی:
بر اساس این فرض، تمامی نتایج حاصل از معاملات مجموعه، باید به صورت اعداد دقیق و واقعی قابل اندازه گیری باشند و در آخر بر حسب پول ثبت شوند.
✔️ فرض تفکیک شخصیت:
فعالیت های مالی هر بخش از یک مجموعه باید به صورت مستقل و جداگانه به ثبت برسد.
✔️ فرض دوره مالی:
بر طبق فرض دوره مالی، مجموعه باید نتایج معاملات و سایر عملیات های خود را در یک دوره مالی استاندارد به ثبت برساند.
اصول اولیه حسابداری
اصول اولیه حسابداری به زبان ساده عنوان می کند که در علم حسابداری همواره برخی تعاریف به نسبت تعاریف دیگر ارجحیت بالاتری دارند و یک حسابدار قبل از هر تعریف دیگری باید به آن ها مسلط باشد، در ادامه اولین اصول حسابداری را به صورت دقیق مورد بررسی قرار خواهیم داد:
اصل تحقق درآمد ????
بر اساس اصل تحقق درآمد که یکی از اصول مقدماتی حسابداری است، درآمد باید در زمان تحقق شناسایی شود و نه زمان دریافت وجه نقد. به بیانی دیگر درآمد زمانی شناسایی و ثبت میشود که مالکیت از فروشنده به خریدار انتقال یابد، در این صورت زمان دریافت وجه اهمیت نداشته و تنها زمان ارائه خدمات و یا دریافت کالا است که مهم می باشد. به عنوان مثال درآمد یک مجموعه زمانی ثبت میشود که خدمات یا کالا به مشتریان ارائه میشوند و نه زمانی که قرار داد صورت میگیرد.
مثال: مجموعه ایی مبلغ 50 میلیون تومان از مشتری به عنوان پیش پرداخت خدمات دریافت میکند. حسابدار تا زمان ارائه کامل خدمات به مشتری این مبلغ را در دسته درآمد مجموعه حساب نمیکند، بلکه تا دریافت تمام و کمال خدمات توسط مشتری این پول در حساب شرکت به عنوان بدهی ثبت میگردد.
بر اساس این اصل هر زمان که درآمد حاصل را در سیستم به ثبت می رسانید، باید هزینه های مربوطه برای کسب درآمد را نیز به طور همزمان ثبت کنید. بر اساس اصل تطابق هزینه با درآمد که از اصول اولیه حسابداری می باشد، حسابدار باید در گزارش دوره ای درآمد، هزینه های انجام شده در راستای کسب درآمد را نیز منظور بکند. به نحوی، سود هر دوره عبارت است از تفاوت بین درآمد آن دوره و هزینه های صورت گرفته برای کسب درآمد.
اصل افشای کامل ????
بر اساس اصل افشای کامل و یا Full Disclosure Principle، حسابدار باید تمامی رویداد ها و اطلاعات مالی مربوط به مجموعه را به طور کامل و صریح در صورت های مالی افشا کند. البته این به این معنا نمی باشد که تمامی اطلاعات باید فاش شوند، طبق این اصل تنها رویداد های مالی که بر درک و تصمیم گیری آگاهانه خوانندگان تاثیرگذار است باید به قالب توضیحاتی در صورت های مالی و یا ضمائم آورده شوند.
اصل ثبات رویه ????
طبق اصل ثبات رویه و یا Consistency principle، حسابدار تا زمانی که روشی بهتر از روشی که استفاده می کند نیافته است باید به اصل و یا روش انتخابی خود در انجام امور حسابداری پایبند باشد چرا که سرپیچی از این امر موجب بدست آوردن نتایج متفاوت در فرآیند های حسابداری یک مجموعه میشود و در این صورت تمامی گزارش ها و صورت های مالی آن مجموعه فاقد ویژگی قابل اتکا بودن خواهد بود.
اصل بهای تمام شده تاریخی ????
طبق اصل بهای تمام شده تاریخی، تمامی رویداد های مالی باید به ارزش تاریخ وقوع (نه تاریخ روز) ثبت شوند. با پیروی از این این اصل در آمدها و یا هزینه ها بیشتر از مقدار واقعی گزارش نمی شوند.
مثال: مجموعه ای اقدام به خرید یک قطعه زمین به ارزش یک میلیارد تومان میکند و آن را به همین قیمت در سوابق حسابداری خود به ثبت می رساند. سال آینده قیمت این قطعه زمین به دو میلیارد تومان می رسید، اما طبق اصل بهای تمام شده تاریخی شرکت همچنان بهای زمین را یک میلیارد تومان گزارش می دهد.
عناصر اصلی در حسابداری
همانطور که گفته شد حسابداری از اصول و مفروضاتی تشکیل شده است که با وجود گسترش تکنولوژی های جدید در حسابداری، همچنان بر جای خود مانده اند. این اصول، مفاهیم بنیادین حسابداری را بنا می کنند. پایه های علم حسابداری بر هر دو ستون اصول و فرضیات استوار است و بر 5 عنوان است:
✅ سرمایه: سرمایه شامل وجوه نقد و تمامی دارایی های مالی مجموعه که در راستای توسعه و ثبات مالی آن مورد استفاده میگردد می باشد.
✅ بدهی: بدهی شامل همه تعهداتی که یک مجموعه در قبال دیگر مجموعه ها دارد میشود. این بدهی ها با توجه به نوع فعالیت مجموعه میتواند به شکل وام، بستانکاری و یا اسناد پرداختی باشد.
درآمد: درآمد شامل مبلغی است که یک مجموعه از طریق ارائه خدمات و یا فروش کالا بدست می آورد می باشد.
تعداد به فروش رفته * قیمت فروش کالا = درآمد
✅ هزینهها:هزینه مبلغی است که یک مجموعه صرف انجام امور مربوط به کسب درآمد میکنند. پرداخت قبوض آب و برق و.. پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان و .. از جمله هزینه هایی است که یک مجموعه متحمل میشود و این امر ممکن است باعث کاهش دارایی ها و یا افزایش بدهی نیز شود. به طور کلی به مبلغی که خرج میشود و منافع آتی نیز برای مجموعه به همراه ندارد، هزینه گفته میشود. هزینه ها در روز حسابرسی نقش بزرگی را ایفا می کنند.
✅ دارایی: منابعی که در معاملات برای یک مجموعه حاصل میشود:
اسناد دریافتنی
پیش پرداخت هزینه
زمین
ساختمان
ماشین آلات و تجهیزات
موجودی کالا
اوراق بهادار
خلاصه مقاله
نکته استفاده از اصول اولیه حسابداری این است که اطمینان داشته باشیم اطلاعات مالی یا همان صورت های مالی یک شرکت به صورت کامل باشد. این امر کمک می کند تا بررسی صورت های مالی، از جمله اطلاعات رو به افزایش یک دوره زمانی برای سرمایه گذاران راحت تر شود. در تعدادی از مصاحبات شغلی حسابداری وقتی از شخص متقاضی کار حسابداری سوال می شود که تا به حال چند استاندارد برای حسابداری تدوین و منتشر شده است. متاسفانه در بیشتر موارد جواب این است که اطلاعی از این موضوع ندارند. در صورتی که استانداردهای حسابداری و اصول حسابداری از ضروری ترین مواردی است که یک حسابدار باید آن را بداند. استاندارد های حسابداری در نرم افزار حسابداری نیز به کمک شما خواهد آمد تا شما را در تهیه صورت های مالی یاری کند.
برای دانلود پی دی اف مطالب کامل این صفحه، کلیک کنید.
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده
حسابداری یکی از مشاغل خوب به شمار می آید. ما در این مقاله می خواهیم اطلاعاتی در مورد ویژگی ها و ابعاد این حرفه در اختیار شما قرار دهیم. اگر هنوز اطلاعات چندانی در مورد حسابداری ندارید و می خواهید این رشته را برای تحصیل انتخاب کنید حتما این مقاله را مطالعه بفرمائید. امروزه حسابداری به عنوان یک رشته پر طرفدار به شمار می آید و دانشجویان زیادی از این رشته فارغ التحصیل می شوند. اگر می خواهید نقش حسابداری را در جامعه خود و در کسب و کارها بدانید کافیست به همه مشاغل سر بزنید و تحقیق کنید آیا شغلی وجود دارد که به حسابداری نیاز نداشته باشد؟ حسابداری چیست؟ حسابداری علمی است برای ثبت و بررسی معاملات مالی یک شرکت است.
حسابداری چیست؟
اگر به دنبال ورود به رشته حسابداری هستید، اولین گام، شناخت اصول حسابداری و معادله حسابداری به طور کامل است، این امر به شما کمک خواهد کرد تا تصمیمات خود را بر اساس داده های واقعی و منطقی بنا کرده و تصور ذهنی خود را با واقعیات تطبیق دهید. به طور خلاصه علم حسابداری و معادله حسابداری عبارت است از جمع آوری و تحلیل اطلاعات مالی شرکت ها، سازمان ها، اداره جات و ... حسابدار با طبقه بندی اطلاعات مالی و ارائه گزارش های دوره ای به مدیران و صاحبان کسب و کار، نقشی اساسی در پیشبرد اهداف مالی و برقراری نظم و مدیریت هر چه صحیح تر مجموعه ایفا میکند.
حسابداری و معادله حسابداری که در دل نرم افزار حسابداری است یکی از پایه های اساسی هر کسب و کار کوچک و بزرگی می باشد. به همین دلیل است که حسابداری از بازار کار خوبی برخوردار است و سالانه افراد زیادی خواستار تحصیل در این رشته هستند.
علاقه مندان، میتوانند از طریق هر سه گروه آزمایشی نظری و هنر وارد رشته حسابداری شده و در این رشته تحصیل کنند.
انواع حسابداری
حسابداری مدرن شامل شاخه های گسترده و متنوعی می باشد. در ادامه به معرفی برخی از پرطرفدار ترین موقعیت های شغلی حسابداری پرداخته شده است.
???? حسابداری مالی
مهم ترین هدف این شاخه از اصول حسابداری، تهیه صورت های مالی، ثبت و تهیه گزارش های خلاصه مالی یک شرکت است تا با این کار وضعیتی کلی از روند مالی شرکت به دست آید.
???? حسابداری بازرگانی
این شاخه از حسابداری بر شفاف سازی گردش های مالی مجموعه، بررسی و نظارت بر حساب های مالی، ارائه گزارشات مالی متمرکز است. انجام امور مالیاتی، امور مربوط به بیمه، گمرک، قوانین بورس نیز از دیگر مهرت ها و وظایفی است که بر عهده حسابدار بازرگانی می باشد.
???? حسابداری مالیاتی
افراد متخصص در حسابداری مالیاتی می کوشند تا به طور دقیق میزان مالیات نسبت به درآمد مجموعه ها را محاسبه کرده و به مدیران ارائه دهند. قوانین مالیاتی اللخصوص در کشور های غربی از جمله حساس ترین کارهای حسابداری می باشد، به طوری که در دیگر کشور ها افراد به طور خصوصی حسابداران مالیاتی را استخدام میکنند تا خطایی در احتساب مالیات سالانه شان رخ ندهد.
???? حسابداری فروشگاهی
همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، حسابدار عضوی ثابت در انواع کسب و کار است. فروشگا ها نیز یکی از مجموعه هایی هستند که حضور یک حسابدار فروشگاهی حرفه ای کمک شایانی به جلوگیری از ضرر میکند. احتساب و بررسی موجودی اجناس در فروشگاه و انبار، نظارت بر حساب ها، چک و رسید ها از جمله کار هایی است که یک حسابدار فروشگاهی انجام میدهد.
مهارت های لازم در حسابداری
پیدایش تکنولوژی های جدید در حسابداری موجب شده تا پیش نیاز های فعالیت در این زمینه با گذشته متفاوت باشد، بر خلاف گذشته امروزه حسابداران باید توانایی هایی بیش از گذشته برای موفقیت در این پیشه را دارا باشند.
مهارت های حرفه ای، با تمرین و تکرار زیاد و پشتکار فراوان بدست خواهد آمد، اما بهتر است افراد پیش از ورود به این عرصه به شناختی از شخصیت خود برسند تا بتوانند ویژگی های مورد نیاز برای انواع حسابداری را با روحیات خود تطبیق دهند.
برخی از ویژگی های شخصیتی یک حسابدار موفق:
✅ قدرت تحلیل بالا
✅ داشتن پشتکار و روحیه قوی
✅ داشتن ذهنیتی متمرکز، دقیق و منظم
✅ متعهد بودن
✅ داشتن اعتماد به نفس
اما همانطور که توضیح داده شد، دسته ای از مهارت ها نیز هستند که کاملا اکتسابی بوده و با پشتکار و تمرین و تکرار بدست خواهند آمد. کسب این مهارت ها شما را به یک نیروی کارآمد و حرفه ای تبدیل خواهد کرد.
برخی از مهارت های لازم در حسابداری:
✅ قدرت سخنوری و فن بیان بالا
✅ آشنایی با علم روز حسابداری
✅ تسلط کامل به کامپیوتر و نرم افزارهای حسابداری
✅ آشنایی به زبان انگلیسی
✅ جمع آوری دقیق گزارشات دوره ای
...
دروس دانشگاهی حسابداری
استخراج دروس دانشگاهی رشته مورد نظر، ترازوی بسیار خوبی برای سنجش میزان علاقه واقعی شما به آن رشته است. با بررسی دروس تخصصی رشته حسابداری و مطالعه راجع به هر یک از آن دروس، شناخت بیشتری در خصوص حسابداری کسب خواهید کرد.
دروس عمومی
دروس پایه حسابداری
دروس تخصصی حسابداری
مبانی نظری اسلام
مبانی سازمان و مدیریت
اصول حسابداری 1و 2و 3
ادبیات فارسی
اصول علم اقتصاد 1و 2
حسابداری میانه 1و 2
اخلاق اسلامی
آمار و کاربرد آن در مدیریت
حسابداری پیشرفته 1 و 2
زبان عمومی
پژوهش عملیاتی
حسابداری صنعتی 1و 2و 3
انقلاب اسلامی
مالیه عمومی و خط مشی مالی دولت ها
حسابرسی 1و 2
تربیت بدنی 1
پول و ارز و بانکداری
اصول و مبانی تنظیم بودجه دولتی
تاریخ و تمدن اسلامی
حقوق تجارت
حسابداری دولتی 1و 2
تربیت بدنی 2
مبانی و کاربرد کامپیوتر در مدیریت
زبان تخصصی حسابداری 1و 2
آشنایی با منابع اسلام
مبانی تولید و عملیات
حسابرسی دولتی
-
روش های تحقیق و ماخذ شناسی
مدیریت مالی 1
-
-
حسابرسی شرکت ها
خلاصه مقاله
حسابداری یکی از رشته ها و مشاغل پرطرفدار در دنیاست. تمامی شرکت های کوچک و بزرگ و حتی شرکت های تازه تاسیس به یک حسابدار متعهد و حرفه ای نیاز دارند تا با ثبت و تحلیل دقیق داده های مالی مجموعه، بتواند امور مالی را به بهترین شکل مدیریت کرده و گزارشات منظمی به مدیران، ارائه دهد. با وجود بازار کار مطلوب این رشته، افراد زیادی خواستار تحصیل در این رشته هستند. در این مقاله از سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده به پرسش حسابداری چیست؟ پاسخی جامع و کامل داده شده است تا علاقه مندان بتوانند با جزئیات دنیای حسابداری آشنایی بیشتری پیدا کنند.
برای دانلود پی دی اف مطالب کامل این صفحه کلیک کنید.
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده
سهام عدالت که به صورت ماهانه به حساب سهامداران واریز می شود گاه ممکن است به دلایلی واریز نگردد. در این مقاله به طور کامل به نحوه پیگیری سود سهام عدالت با کد ملی پرداخته ایم. افراد می توانند به راحتی تاخیر در پراخت سود سهام عدالت را پیگیری کنند. با این حال به صورت کلی این سود در صورت صحیح بودن اطلاعات اشخاص، به طور منظم به حساب بانکی آنها واریز می شود. در مطالب ذیل به نحوه پیگیری سود سهام عدالت با کد ملی پرداخته ایم، تا شما پیگیری سود سهام عدالت با کد ملی را بون هیچ مشکلی و در کمترین زمان انجام دهید.
نحوه پیگیری سهام عدالت با استفاده از کد ملی
???? اگر می خواهید از تعلق گرفتن یا نگرفتن سود سهام عدالت به خود مطلع شوید و وضعیت سهام عدالت خود را پیگیری کنید باید به سامانه ای که تحت همین عنوان وجود دارد، به آدرس sahamedalat.ir مراجعه کنید و با استفاده از کد ملی و اطلاعات شناسنامه ای خود وارد سامانه شده و از وضعیت سهام عدالت آگاه شوید.
استعلام سهام عدالت با استفاده از کد ملی تنها از طریق این سایت و با داشتن اطلاعات فردی شامل کد ملی و اطلاعات شناسنامه ای صورت می گیرد.
برای ورود به این سامانه مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
✔️ لینک قرار داده شده در توضیحات بالا و یا عبارت سامانه سهام عدالت را در مرورگر خود سرچ کنید تا صفحه ورود به سامانه سهام عدالت برایتان باز شود.
✔️ سپس با توجه به سوالاتی که برایتان مطرح است، یکی از گزینه های آماده را انتخاب کنید. جهت پیگیری سود سهام عدالت بر روی سامانه سهام عدالت کلیک کنید.
✔️ با کلیک بر روی سامانه سهام عدالت، صفحه فوق باز می شود که باید در این صفحه بر روی گزینه « ورود به سامانه» کلیک نمایید.
✔️ در این صفحه قوانین و مطالبی در خصوص جزییات و تبصره های ورود به سامانه سهام عدالت وجود دارند. برای عبور از این صفحه تیک قبول مطالب را زده و بر روی گزینه ادامه کلیک کنید.
✔️ در این مرحله سامانه از شما کد ملی 10 رقمی می خواهد که با وارد کردن آن و سپس عبارت امنیتی، می توانید گزینه ادامه را بزنید.
✔️ شماره ملی هایی که با صفر شروع می شوند باید به همان صورت در کادر وارد شوند.
✔️ در مرحله بعدی، سه نام و نام خانوادگی نمایش داده می شود که باید اسم و فامیل خود را انتخاب کرده و بر روی ادامه کلیک کنید.
✔️ نام پدر خود را انتخاب کرده و به صفحه بعد بروید.
✔️ در این مرحله میبایست تیک سال تولد خود را فعال کنید.
✔️ در صفحه شناسنامه، در قسمت شماره شناسنامه عددی نمایش داده می شود که در شناسنامه های قدیمی تر، این عدد بین 1 تا 10 خواهد بود. اگر در شناسنامه مد نظر، شماره شناسنامه و شماره ملی یکسان باشد، در این مرحله باید خط تیره را انتخاب کرده و به مرحله بعد بروید.
✔️ پس از باز شدن این صفحه، چک کنید که آیا اطلاعات شما با اطلاعات نمایش داده شده مطابقت دارد یا خیر و از صحت اطلاعات وارد شده اطمینان حاصل کنید.
✔️ در صورتی که مغایرتی میان اطلاعات وجود داشت، با کلیک بر روی گزینه اصلاح می توانید آن را تغییر دهید. در غیر این صورت بر روی «تایید و ورود» کلیک کنید.
✔️ با مشاهده این صفحه، ورود شما به سامانه با موفقیت انجام شده است و می توانید جزییات سهام عدالت خود را بررسی کنید و از جزییات آن مطلع شوید.
✔️ حال برای پیگیری سهام عدالت خود می توانید بر روی گزینه «صورت وضعیت دارایی و سود سهام» کلیک کنید.
✔️ لازم به ذکر است که این روش پیگیری تنها برای کسانی قابل انجام خواهد بود که در زمان ورود به سامانه، گزینه سهماداری مستقیم را انتخاب کرده باشند و در غیر این صورت نمی توان از این روش برای «پیگیری سهام عدالت با استفاده از کد ملی» استفاده کرد.
پیگیری از طریق سامانه آزادسازی سهام عدالت
روش دیگری نیز برای پیگیری سهام عدالت با کد ملی وجود دارد که پیگیری از طریق سامانه آزادسازی سهام عدالت است.
✔️ بر روی این آدرس panel.sahamedalat.ir کلیک و یا در کادر موتور جستجو عبارت سامانه آزاد سازی سهام عدالت را سرچ کنید.
✔️ در صفحه باز شده گزینه «مشاهده دارایی سهام عدالت » را پیدا کنید و بر روی آن کلیک نمایید.
✔️ در صفحه بعد، سامانه از شما می خواهد که کد ملی خود را وارد کنید. سپس بر روی دریافت پیامک اعتبار سنجی کلیک کنید.
✔️ با وارد کردن کد امنیتی به مرحله بعد بروید.
✔️ در این مرحله باید کد اعتبارسنجی که به خط شما پیامک شده است را در کادر وارد کرده و روی ورود کلیک کنید.
✔️ با باز شدن این صفحه میزان دارایی سهام عدالت شما و نام های آنها مشخص می شود که هر روز در سامانه آپدیت می شوند.
✔️ در این صفحه گزینه ای تحت عنوان « مشاهده و ویرایش پروفایل» وجود دارد و کسانی که سهامداری مستقیم را در سامانه سهام عدالت انتخاب کرده اند، در این قسمت می توانند نسبت به تغییر شماره تلفن همراه یا شماره شبای بانکی خود اقدام نمایند.
???? در صورتی که سود سهام عدالتبه حساب شخص واریز نگردد، باید بررسی شود که علت واریز نشدن سود سهام عدالت کدام یک از موارد زیر بوده است:
???? فوت کردن شخص
???? مشکلات حساب بانکی
???? شماره شبای نامعتبر، مسدود، راکد، مشترک، ارزی و بلند مدت
بنابراین از رایج ترین دلایلی که ممکن است سود سهام عدالت واریز نشود به مشکلات حساب بانکی افراد بازمی گردد که به راحتی می توان نسبت به رفع این مشکلات اقدام نمود.
برای این کار لازم است شخص یک حساب جدید برای خود باز کند که در این صورت باید شماره شبای حساب جدید را در سامانه سجام و یا سامانه سهام عدالت با مراجعه به لینک زیر وارد کند و حتما در نظر داشته باشد که پس از تایید شماره شبای جدید، سود سهام عدالت وی با مرحله ی بعد به حساب شخص واریز می شود.
رهگیری فروش سهام عدالت
فروش سهام عدالت به اینگونه پیش می رود که ثبت سفارش فروش این سهام توسط بانک ها گردآوری شده و به کارگزاری ها ارسال می شود و سپس از طریق کارگزاری ها طبق صلاحیت سهامدار، شرایط در بازار سرمایه و هماهنگی با ناظر سهام فروخته می شود. به همین خاطر ممکن است فروش سهام با تاخیر انجام شود. این پروسه به دلیل اینکه مراحل زیادی را باید طی کند ممکن است با اتلاف وقت زیادی همراه باشد پس اگر زمانی سهام عدالت خود را به فروش رساندید حتما آستانه تحمل خود را بالا ببرید و به زودی منتظر تسویه نباشید.
در ضمن ممکن است بعضی سهام ها نیز پس از اینکه ثبت سفارش شدند با تاخیر بفروش برسند. اگر زمانی که شما منتظر هستید از حد معمول بیشتر شده است باید برای پیگیری اقدام کنید. زمان معقول انتظار شما برای فروش و تسویه باید ده روز باشد اگر از این تعداد پیشتر رفت حتما مشکل یا نقصی در شماره شبا وارد شده یا اطلاعات ثبت شده وجود داشته که این موضوع به تعویق افتاده است. در این مواقع باید به شعب بانکی و کارگزاری مراجعه کرده و از اینکه شما این اطلاعات را درست ثبت کردید اطمینان پیدا کنید.
زمانی که شما سهام عدالت را بخواهید از طریق بانک ها بفروش برسانید باید توجه داشته باشید که شما به بانک برای فروش 30 درصد سهام خود وکالت می دهید و باید به بانکی مراجعه کنید که سود سهام شما در آن بانک واریز می شود. شما باید برای فروش سهام خود از طریق بانک فرم هایی را پر کنید و فروش سهام را به بانک می سپارید. بعد از اینکه شما این اقدامات را به انجام رساندید، بانک سهام شما را به صورت بلوکی در بازار سرمایه به فروش می رساند. پس از اینکه سهام به فروش رفت سود حاصله را به حساب شخص سهامدار واریز می کند.
خلاصه مقاله
پیگیری سود سهام عدالت با کد ملی به روش های بالا قابل انجام است و افرادی که قصد بررسی ارزش سهام عدالت خود را دارند و یا می خواهند بررسی کنند که سهام عدالت به آنها تعلق می گیرد یا خیر، از این دو روش می توانند اقدام کنند. در صورت وجود هرگونه سوال و یا ابهام می توانید با مشاوران طلوع پدیده در ارتباط باشید.
برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک کنید.
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده
سهام عدالت راهکار دولت برای کمک به قشر کم توان جامعه است که تا چند سال پیش، دولت، عهده دار این سهام بود و مدیریت آن را بر عهده داشت و هر ساله سود سالیانه این سهام را به حساب دارندگان آن واریز می نمود اما از سال 1399 مدیریت،مالکیت و آزادسازی این سهام به دارندگان آنها واگذار شده است لذا دارندگان سهام عدالت می توانند اقدام به آزادسازی و فروش آن نمایند.در این مطلب از طلوع پدیده به نحوه فروش سهام عدالت پرداخته شده است.
سهام عدالت چیست؟
???? در تعریف سهام عدالت باید گفت که سهام عدالت، سهام دولت است که در سال 1381 تصمیم بر این شد که سهام دولت میان جمعیت مردم تقسیم شود. سهام داران می توانند سهام خود را آزاد کنند یعنی می توانند مالکیت سهام خود را بر عهده بگیرند. در واقع تا پیش از طرح آزاد سازی سهام عدالت، مالکیت سهام در دست بخش های خصوصی بوده است اما به تازگی امکان این وجود دارد که برخی از سهامداران بتوانند سهام خود را تحت مالکیت خود داشته باشند و آن را مدیریت کنند. کسانی می توانند مدیریت سهام خود را در دست بگیرند که در سامانه سهام عدالت گزینه سهامداری مستقیم را انتخاب کرده باشند. امکان آزادسازی سهام عدالت با تازگی قابل انجام است و دارندگان سهام که سهامداری مستقیم را در سامانه انتخاب کنند می توانند با فروش سهام عدالت خود از سود و منافع آن بهره ببرند. اگر قصد به فروش گذاشتن سهام عدالت خود را دارید راهنمای مقاله را دنبال کنید.
فروش سهام عدالت به روش مستقیم
???? برای فروش سهامعدالتبه روش مستقیم ابتدا باید وارد سامانه سهام عدالت شد. کسانی که سهامداری مستقیم را در این سامانه انتخاب نکرده اند باید با مراجعه به سایت www.samanese.ir پس از وارد کردن اطلاعات خود شامل کد ملی و کلمه ی عبور وارد سامانه شوند و سهامداری مستقیم را انتخاب کنند. پس از آن به دو روش میتوان مدیریت سهام را در دست گرفت: ✔️ روش اول این است که سهام عدالت برای سوددهی بیشتر وارد بازار بورس شده و از فروش آن صرف نظر شود. در این روش لازم است افراد در سامانه ای تحت عنوان سامانه سجام ثبت نام کنند. بعد از آن می توانند با کد بورسی که دریافت می کنند با مراجعه به یک کارگزاری معتبر و ثبت نام از طریق آن، با سهام عدالت خود وارد بازار بورس شوند و اقدام به معامله کنند. ✔️ در صورتی که افراد با بازار بورس آشنا نباشند یا مایل به معامله در بازار بورس نباشند، می توانند نسبت به فروش سهام عدالت خود اقدام کنند که این روش به دو شکل صورت می گیرد. از سال 99 که طرح آزادسازی سهام عدالت آغاز شد، از خردادماه تا تیرماه 60 درصد سهام و در نهایت مابقی آن نیز تحت مالکیت سهامداران قرار گرفت و اکنون می توانند اقدام به فروش این سهام نمایند. همانطور که ذکر شد به دو صورت می توان نسبت به فروش این سهام اقدام کرد: ???? از طریق بانک ها ???? از طریق کارگزاری های رسمی فعال در بازار بورس( توسط خود شخص دارنده سهام) که در ادامه هر یک به اختصار توضیح داده خواهد شد.
فروش سهام عدالت از طریق بانک
دارنده سهام در این روش باید به بانکی که سود سهام خود به آن واریز می شود مراجعه و فرمی را تحت عنوان فرش درخواست فروش 30 درصدی سهام عدالت پر کند. کسانی که روش فروش سهام از طریق بانک را انتخاب کرده اند، در صورتی که امکان مراجعه به بانک را به هر دلیلی ندارد می تواند از طریق سایت بانک مربوطه درخواست فروش سهام عدالت خود را ثبت کند. از این مرحله به بعد مسئولیت فروش سهام عدالت با بانک مربوطه است و می تواند آن را در بازار بورس و به صورت بلوکی بفروشد و به صورت ماهانه سود حاصل از معاملات بورس را به حساب شخص واریز کند. یکی از معایب این روش این است که سهامدار نمی تواند در خصوص اینکه سهام او در چه شرکتی به فروش برسد یا چگونه معامله شود تصمیم گیری کند و ملزم است که در این زمینه همه ی جزییات فروش را به بانک بسپارد.
با توجه به معایب روش فروش سهام عدالت از طریق بانک، گزینه ی دیگری نیز پیش روی سهامداران قرار می گیرد که فروش سهام عدالت از طریق کارگزاری ها و انجام معامله بر روی آن است. در این روش نیز مانند وارد کردن سهام به بورس (در صورت نگه داشتن سهام) لازم است دارنده سهام در سامانه سجام ثبت نام کند و پس از دریافت کد بورسی، مجوز فروش سهام از طریق کارگزاری به نوعی داده می شود. پس از آنکه کد بورسی توسط شخص دریافت شد، با مراجعه به سایت کارگزاری انتخاب شده توسط سهامدار و ثبت درخواست فروش سهام در سایت نسبت به فروش سهام اقدام کرد و کارگزاری مربوطه در روشی مشابه بانک سهام را به شکل بلوکی وارد بازار بورس می کند.
✅ با انتخاب گزینه مشاهده دارایی این صفحه باز خواهد شد که به شما این امکان را می دهد که انتخاب کنید سهام شما به چه شرکتی به فروش برسد.
در واقع مهم ترین تفاوت این روش با روش فروش سهام از طریق بانک در این است که حق تصمیم گیری در خصوص اینکه سهام به چه شرکت هایی داده شود و جزییات فروش آن چگونه باشد با خود شخص سهامدار می باشد. شماره تلفنی که از طریق آن ثبت درخواست فروش سهام در سایت کارگذاری ها انجام می شود باید حتما به نام شخص سهامدار باشد، در غیر این صورت شخص موظف است با مراجعه به سامانه سهام عدالت و سجام نسبت به اصلاح شماره همراه خود اقدام نماید.
فروش سهام عدالت بهروش غیر مستقیم، سهامدار باید در ابتدا در سامانه سجام ثبت نام کند و بعد از احراز هویت، کد بورسی را دریافت نماید. در مرحله بعد باید با مراجعه به سایت ddn.csdiran.ir و در قسمت سهام عدالت، از دارایی سهام خود مطلع شود. پس از مشاهده دارایی سهام عدالت در درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه می بایست به سامانه معاملات کارگزاری خود مراجعه کرده و در قسمت تغییر کارگزار ناظر، به صورت آنلاین نماد استانی خود را انتخاب و درخواست خود را برای انتقال نماد سهام عدالت خود به پرتفوی کارگزاری ثبت کنند این نماد حداقل تا 48 ساعت بعد به پرتفوی فرد اضافه می گردد. سرانجام فرد می تواند به پنل کارگزاری خود مراجعه نموده و نماد خود را انتخاب کرده و به فروش برساند.
عرضه سهام عدالت چه تبعاتی دارد؟
برخی از کارشناسان حوزه اقتصاد بر این باورند که عرضه هر نوع یارانه، کوپن و یا هر چیزی که به بهانه حمایت از طبقه ضعیف جامعه باشد و اگر به روش غیر نقدی توزیع شود، باعث ایجاد رانت و فساد داخل کشور و آن ساختار خواهد شد. کسانی که سهام عدالت را دریافت کردند از قشر ضعیف جامعه بوده و فکری برای سهامداری و سرمایه گذاری ندارند و این طبقه بیشتر نیاز به پول نقد دارد زیرا در گذشته هم ثابت شده که وقتی به این قشر از این دست امکانات داده می شد سریعا به وجه نقد تبدیل می شد.
حال اگر در یک پله بالاتر این سهام به پول نقد تبدیل می شد و حتی شاید شرایطی برای استفاده از نقدینگی این سهام استفاده می شد برای این این قشر مناسب تر و حتی می توان گفت راحت تر بود. اما این سهام به صورتی در اختیار مردم قرار گرفت که اوایل اقدام نقد کردن آن وجود نداشت و همین امر باعث شده بود عرضه بالا برود و قیمت این سبد سهام به 20 میلیون تومان رسیده بود ولی افرادی که دارای این سبد سهام بودند نمی توانستند سهام خود را بفروشند و در گذشت زمان ارزش این سهام کم و کمتر شد و همین موضوع باعث شد تا احساس نارضایتی بین اشخاص دارنده سها بوجود آید.
در زمانی که تصمیم برای فروش این سهام گرفته شد و به مردم ابلاغ شد نیز هم مشکلاتی وجود داشت. این مشکلات به اینگونه بود که کسانی که قصد فروش این سهام را داشتند، اطلاعات کافی در اختیار نداشته و هنوز عاملیتی برای فروش این سهام در نظر گرفته نشده بود و مردم بین کارگزاری ها، بانک ها، برنامه های تلفن همراه سرگردان بودند. شما از هر نظر به این موضوع دقت کنید متوجه می شوید این طرح نه تنها باعث ایجاد حس حمایت از طرف دولت نسبت به مردم نشد بلکه باعث ایجاد بی اعتماد و صدمات روحی به مردم نیز شد. حتی این موضوع اثرات خود را بر بازار سرمایه گذاشت و به این بازار نیز لطمه وارد کرد.
خلاصه مقاله
با فروش سهام عدالت می توان به نوعی از سهامی که دولت در اختیار مردم قرار می دهد استفاده کرد و سود برد. این کار از طریق سرمایه گذاری سهام در بورس و یا فروش آن به بانک انجام می شود که در هر دو روش سودی به صورت ماهانه به حساب فرد واریز شده بدون آنکه خود فرد بخواهد وقت خود را صرف معاملات بورس و مانند آن کند که به این عمل آزادسازی سهام عدالت گفته می شود.
برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک کنید.
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده
هر فردی برای شروع در بازار سرمایه نیاز به ثبت نام در سامانه سجام دارد. برای ثبت نام و دریافت کد سجام هیچ گونه محدودیت سنی وجود ندارد و بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ثبت نام سجام برای کودکان زیر ۱۸ سال نیز مجاز است. ما در این مقاله قصد داریم مراحل ثبت نام در سامانه سجام برای افراد زیر 18 سال را همراه با شرایط و مدارک مورد نیاز آن شرح دهیم. برای مطالعه تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
ثبت نام سجام برای فرزاندان زیر 18 سال
بازار سرمایه و همچنین ثبت نام در سامانه سجام، محدودیت سنی ندارد و بر اساس قوانین به وجود آمده تمامی ایرانی ها از بدو تولد که اطلاعات هویتی دریافت می نمایند، می توانند با ثبت نام در سجام کد بورسی دریافت نماییند. تنها شرط ثبت نام در سجام برای کودکان زیر 18 سال این می باشد که در زمان ثبت نام باید سرپرست آن ها در سامانه نیز احراز هویت شود. پس ثبت نام در سجام برای کودکان زیر 18 سال با نظارت قیم و یا ولی امکان پذیر می باشد.
برای ثبت نام در سجام برای کودکان زیر 18 سال قیم باید با همراه داشتن مدارک شناسایی خود به همراه کودک به مراکز احراز هویت مراجعه کرده و احراز هویت شود.
اطلاعیه
در زمان ثبت نام در سجام برای کودکان زیر 18 سال باید اطلاعات بانکی مانند شماره حساب به نام کودک بوده و شماره همراه و یا آدرس ایمیل متعلق به والدین کودک باشد.
در زمان ثبت نام در سجام برای کودکان اطلاعات زیر مورد نیاز است که اطلاعات شناسنامه و بانکی باید مربوط به کودم و اطلاعات ارتباطی باید به نام والدین باشد:
¨اطلاعات شناسنامه ای مانند نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه و ...
¨ اطلاعات ارتباطی مانند آدرس محل سکونت، کد پستی و ...
[caption id="attachment_15889" align="aligncenter" width="574"] سجام برای زیر 18 سال[/caption]
آموزش ثبت نام سجام برای کودکان زیر ۱۸ سال
برای ثبت نام کلی از سجام تا دریافت کد بورسی باید مراحل زیر را طی نمایید.
← ابتدا وارد سامانه سجام به نشانی اینترنتی www.sejam.ir شده و شماره تلفن، شماره ملی خود را وارد کرده و کد تایید را از طریق تلفن همراه خود وارد نمایید.
← سپس باید اطلاعات هویتی کودک را دقیق بر اساس شناسنامه او وارد و وارد مرحله بعد شوید.
← در مرحله بعد نوبت به اطلاعات ارتباطی می باشد اطلاعاتی مانند آدرس، کد پستی و .. که باید اطلاعات والد را وارد نمایید.
← پس از اتمام دو مرحله بالا در صورتی که کد بورسی داشتید باید نام بازار بورس و فرابورس را زده و کد سهامداری خود را وارد نمایید و اگر کد بورسی ندارید اطلاعاتی را وارد ننمایید و وارد مرحله بعد شوید.
← مرحله سوم مربوط به اطلاعات شغلی می باشد که آن را نیز تکمیل نمایید و سپس به اطلاعات مالی پاسخ دهید. در این مرحله باید حساب بانکی خود را وارد نمایید.
← در مرحله بعد شما باید نام استان، شهر و نزدیک ترین شعبه برای احراز هویت را انتخاب نمایید.
← پس از اتمام تمامی مراحل شما ثبت نام به اتمام رسیده و به صورت خودکار و رایگان در کارگزاری نیز ثبت نام شده اید.
برای دریافت کد بورسی برای کودکان زیر ۱۸ سال از دو روش زیر صورت میگیرد:
روش غیرحضوری : از طریق سامانه سجام و به روش کاملا اینترنتی
روش حضوری: مراجعه به شعبه های کارگزاری و یا دفاتر پیشخوان دولت در شهر محل زندگی
[caption id="attachment_15890" align="aligncenter" width="574"] احراز هویت سجام برای کودکان زیر 18 سال[/caption]
احراز هویت سجام برای کودکان زیر 18 سال
زمانی که برای ثبت نام سجام برای فرزاندان زیر 18 سال اقدام کردید و ثبت نام خود را تکمیل نمودید نوبت به مرحله احراز هویت می شود. برای احراز هویت پس از گذشت 24 سال از ثبت نام یک کد پیگیری سجام بر روی تلفن همراه که در سامانه ثبت شده است، ارسال می گردد. پس از دریافت این کد باید والدین و یا قیم برای انجام مراحل احراز هویت و تکمیل ثبت نام به مراکز احراز هویت مراجعه نمایند.
توجه داشته باشید برای انجام مراحل احراز هویت وجود کودک الزامی می باشد
در نهایت پس از انجام مراحل احراز هویت ثبت نام کودک تکمیل می شود.
در مرحله بعدی برای دریافت کد بورسی باید کودک را در یک کارگزاری معتبر ثبت نام نمایند، که برای این کار باید ابتدا وارد یکی از سامانه های کارگزاری وارد شده و در آن ثبت نام نمایند.
مدارک لازم برای ثبت نام کد بورسی برای فرزاندان زیر 18 سال
پس از آنکه کودک زیر 18 سال در سامانه سجام ثبت نام و سپس احراز هویت های لازمه انجلم شد باید کد بورسی توسط یکی از کارگزاری های معتبر دریافت نمایند. برای دریافت کد بورسی مدارک زیر لازم می باشد:
مدارک لازم برای ثبت نام کد بورسی برای فرزاندان زیر 18 سال
داشتن کد پیگیری ده رقمی سامانه سجام
اصل شناسنامه کودک به همراه اصل کارت ملی کودک یا والد
حساب بانکی به نام خود کودک
تکمیل فرم مشخصات مشتریان حقیقی
تکمیل قرارداد معاملات آنلاین و اینترنتی الزامی است.
دو روش برای دریافت کد بورسی افراد زیر 18 سال
روش غیر حضوری یا همان آنلاین که از طریق سامانه سجام می توانید اقدام کنید.
روش حضوری؛ در دفاتر پیشخوان منتخب و شعب کارگزاری منتخب
روش غیر حضوری: در این روش شما ابتدا باید به سایت کارگزاری مورد نظر خود مراجعه کنید. سپس گزینه ثبت نام آنلاین را انتخاب کرده و فرم های اطلاعاتی را تکمیل کنید.
مرحله ثبت نام کودکان و افراد زیر 18 سال مستلزم این است که نماینده قانونی در سجام ثبت نام کرده و کد 10 رقمی پیگیری را دریافت کرده باشد.
سپس باید تمام صفحات شناسنامه نماینده قانونی و خود کودک در سامانه بارگذاری شود. در این مرحله ثبت نام سجام نیز کاملا رایگان و همزمان انجام می شود و در صورتی که تمام اطلاعات بارگذاری شده صحیح باشد، کد پیگیری 10 رقمی و همینطور لینک احراز هویت الکترونیکی به تلفن همراه شما در قالب پیامک ارسال خواهد شد.
اگر اطلاعات هویتی که بارگزاری کرده اید مغایرتی با مشخصات شما نداشته باشد، بعد از گذشت 48 ساعت کد بورسی صادر می شود و برای شما ارسال خواهد شد.
روش حضوری: در این روش باید بعد از اینکه شما طبق دستورالعمل های گفته شده در قسمت های قبل کد پیگیری 10 رقمی سجام را دریافت کردید، با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به یکی از شعب کارگزاری منتخب خود جهت تکمیل فرم مشخصات مراجعه می کنید. بعد از تکمیل فرم های مذکور شروع به انجام پروسه احراز هویت خواهید کرد.
اگر اطلاعات فردی و هویتی شما با اطلاعات موجود در سامانه مغایرتی نداشته باشد، بعد از گذشت 48 ساعت کد بورسی شما صادر می شود و همراه با سایر اطلاعات مربوط به کارگزاری برای شما ارسال خواهد شد.
نکته:
باید این را بدانید که احراز هویت کارگزاری با احراز هویت سامانه سجام متفاوت است و شما باید این دو مرحله را به صورت مجزا انجام دهید. در مراجعات حضوری حتما از انجام احراز هویت کارگزاری و احراز هویت سامانه سجام اطمینان حاصل کنید تا مشکلی برای انجام امور بورسی خود نداشته باشید و همه چیز به نحو احسنت انجام شود. مراحل احراز هویت سجام و ثبت نام با هزینه انجام می شود.
خلاصه مقاله
تمامی افراد بدون محدودیت سنی بر اساس قوانین مشخص شده می توانند در بازار بورس سرمایه گذاری نمایند. یکی از راه های سرمایه گذاری ثبت نام در سهام عدالت می باشد که برای این امر ابتدا باید در سامانه سجام عضو شوید. ثبت نام سجام برای کودکان زیر ۱۸ سال با احراز هویت توسط افراد قیم و والدین او امکان پذیر سات. ما در این مقاله تمامی مراحل ثبت نام سجام برای کودکان زیر ۱۸ سال را شرح دادیم . پس از ثبت نام در سجام فرد در صورت نیاز می تواند کد بورسی از طریق یکی از کارگزاری های معتبر دریافت نماید و اقدام به خرید و فروش سهام عدالت خود نماید. اگر پس از مطالعه مقاله پرسشی در خصوص ثبت نام سجام داشتید میتوانید با کارشناسان طلوع پدیده در میان بگذارید.
برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک کنید.
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده
یکی از مقوله های پرچالش که برای بسیاری از افراد ممکن است اتفاق بیفتد، فراموشی رمز ورود سهام عدالت آن ها می باشد. افراد به دلایل مختلف مانند مشغله های ذهنی، پاک شدن از روی سیستم و گوشی و ... ممکن است رمز ورود به سامانه سهام عدالت خود را فراموش نمایند و برای انجام فعالیت های مختلف دچار مشکل شوند. برای بازیابی با موبایل ما به شما استفاده از سامانه های کارگزاری را پیشنهاد میکنیم و در ادامه مقاله تصمیم داریم روش های بازیابی رمز ورود به سهام عدالت را برای شما عزیزان شرح دهیم. روش های بازیابی رمز ورود را با جزئیات کامل برای شما عنوان کرده ایم پس تا انتها همراه ما باشید.
مراحل دریافت رمز ورود سهام عدالت
???? در زمان فراموشی رمز می توانید از طریق یکی از کارگزاری های معتبر سامانه سهام عدالت اقدام نمایید. ما در این مقاله کارگزاری آگاه را برای شما مثال میزنیم.
فراموش نکنید روش بازیابی در صورت فراموشی رمز ورود سهام عدالت همه کارگزاری ها به صورت مشابه می باشد.
در صورت فراموشی رمز ورود سهام عدالت برای بازیابی و دریافت رمز ورود سهام عدالت مراحل زیر را طی نمایید:
✔ به کمک مروگر تلفن همراه خود، ابتدا وارد سامانه کارگزاری آگاه به نشانی اینترنتی Online.agah.com شده و بر روی گزینه فراموشی کلمه عبور کلیک نمایید.
✔ در مرحله بعد کدی برای فراموشی کلمه عبور شما به شماره تلفن همراهتان پیامک خواهد شد و سپس باید آن را در قسمت کد دسترسی وارد نمایید.
✔ در مرحله بعد نام کاربری شما نمایش داده می شود که برای بازیابی و نمایش کلمه عبور فراموش شده خود روی دکمه چشم کلیک نموده و رمز خود را مشاهده نمایید.
✔ توجه بفرمایید برای بازیابی و دریافت رمز ورود سهام عدالت خود این نکات را فراموش نکنید:
رمز عبور در سامانه باید از 8 کارکتر تشکیل شده باشد.
در زمان انتخاب رمز عبور باید از اعداد نیز استفاده نمایید.
رمز عبور علاوه بر اعداد باید از حروف بزرگ و کوچک انگلیسی نیز باشد.
ما در ادامه مقاله لیستی از کارگزاری های معتبر را در اختیار شما قرا خواهیم داد که با مشاهده آن ها می توانید هر یک از آن ها را انتخاب کرده و رمز عبور سهام عدالت خود را بازیابی نمایید.
کارگزاری های معتبر و مورد تایید سامانه سهام عدالتبه شرح زیر می باشد که در صورت فراموشی رمز عبور سهام عدالت می توانید از طریق این کارگزاری ها اقدام نمایید. برخی از مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشد:
کارگزاری سرمایه گذاری ملی ایران
کارگزاری خبرگان سهام
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری مهرآفرین
کارگزاری بانک رفاه کارگران
کارگزاری بانک صادرات ایران
کارگزاری دنیای نوین
کارگزاری توسعه معاملات کیان
کارگزاری فارابی
کارگزاری ملل پویا
کارگزاری پارسیان
کارگزاری بانک مسکن
کارگزاری اقتصاد بیدار
کارگزاری نماد شاهدان
کارگزاری سهم آشنا
کارگزاری سرمایه و دانش
کارگزاری آتیه
کارگزاری صبا تامین
کارگزاری ایساتیس پویا
کارگزاری آبان
کارگزاری نواندیشان بازار سرمایه
کارگزاری بانک دی
کارگزاری دانایان پارس
کارگزاری ارزش آفرین الوند
کارگزاری بانک خاورمیانه
کارگزاری تجارت
کارگزاری حافظ
کارگزاری دنیای خبره
کارگزاری نهایت نگر
کارگزاری بورس بهگزین
کارگزاری بانک صنعت ومعدن
کارگزاری گنجینه سپهر
کارگزاری مدبر آسیا
کارگزاری برهان سهند
نحوه بازیابی کد پیگیری سجام
تا اینجا به بازیابی فراموشی رمز ورود سهام عدالت پرداخته ایم. اما گاهی افراد کدپیگیری سامانه سجام را نیز فراموش می کنند.
اگر کد پیگیری در زمان ثبت نام در سامانه سجام را فراموش کردید دیگر امکان ورود به سامانه و فعالیت هایی زیادی را نخواهید داشت. کد پیگیری سامانه سجام یک کد 10 رقمی بوده و برای بازیابی با موبایل باید مراحل زیر را طی نمایید:
???? ابتدا وارد سامانه سجام به نشانی اینترنتی sejam.ir شده و بر روی گزینه بازیابی کد پیگیری کلیک نمایید.
[caption id="attachment_15925" align="aligncenter" width="574"] ورود به سامانه سجام[/caption]
???? در این قسمت باید کد ملی فرد سهام دار را به همراه کد امنیتی را وارد کرده و سپس گزینه بررسی کد پیگیری سجام را کلیک نمایید.
[caption id="attachment_15926" align="aligncenter" width="574"] درج کد ملی سهام دار در سامانه سهام عدالت[/caption]
???? در مرحله بعد اگر شما از قبل عضو سامانه سجام بوده باشید کد پیگیری به شماره تلفن همراهی که در زمان ثبت نام وارد کرده اید، پیامک خواهد شد.
نکات مهم رمز ورود
رمز عبور راهی برای ورود به ناحیه کاربری و فعالیت های شما در سامانه سهام عدالت می باشد. پس باید در حفظ آن کوشا باشید .
در این امر نکته های بسیاری وجود دارد که ما به برخی از مهم ترین آن ها می پردازیم:
???? تمامی فعالیت های انجام شده در ناحیه کاربری شما بر عهده شما بوده و هرگونه تخلف بر عهده خود سهامدار است، پس در حفظ رمز خود کوشا باشید.
???? سعی کنید رمز عبور خود را در مرورگرها مخصوصا سیستم های اشتراکی ذخیره نکنید. زیر امکان پاک شدن و فراموشی رمز ورود سهام عدالت برای شما وجود داشته و همچنین ممکن است اطلاعات شما در اختیار افراد دیگر نیز قرار بگیرد.
???? در زمان ثبت نام تمامی اطلاعات مانند ایمیل و شماره همراه خود را دقیق و صحیح وارد نمایید تا در صورت فراموشی رمز ورود سهام عدالت، بتوانید آن را بازیابی نمایید.
عدم ارسال کد پیگیری سجام
بر اساس گزارشاتی که از مراجعین ثبت نام سجام به دست آمده است، بعضی از اشخاص در سامانه برای دریافت کد معاملاتی اطلاعات خود را ثبت نهایی کرده اند ولی کد پیگیری سجام در جهت احراز هویت برای آنها ارسال نشده است و این افراد به این دلیل نگران هستند. موضوعاتی که باعث می شود کد پیگیری برای فرد ثبت نام کننده ارسال نشود به شرح زیر است:
اختلال در شبکه سیم کارت فرد هنگام دریافت پیام کد پیگیری سجام
ثبت شماره تلفن همراهی که به نام خود شخص نیست
اختلال در سیستم جهت ارسال کد پیگیری
وارد کردن اطلاعات نادرست توسط فرد متقاضی
اینها مواردی است که سبب می شوند فرد ثبت نام کننده در سامانه نتواند کد پیگیری سجام را دریافت کند.
اقدامات بعد از دریافت کد سجام
کسانی که ثبت نام خود را تکمیل می کنند و کد سجام را دریافت می کنند باید برای احراز هویت اقدام کنند. زمانی که فرد مراحل ثبت نام را انجام داد و اطلاعات وارد شده بررسی می شود کد تاییدیه برای کاربر ارسال می شود که داشتن این کد برای انجام امور احراز هویت الزامی است.
افراد متقاضی با در اختیار داشتن کد سجام می توانند به سادگی برای دریافت کد بورسی اقدام به احراز هویت کنند و کد معاملاتی خود را دریافت کنند. کد سجام مشخصا برای یک فرد فقط کاربرد دارد و مختص به آن شخص است. کاربر حتما باید در حفظ و نگهداری این کد دقت لازم را داشته باشد. کاربر اگر این کد را به هر دلیلی از دست بدهد دیگر قادر به انجام احراز هویت نیست. باید به این نکته اشاره کرد که در صورت از دست دادن این کد می توانید این کد را بازیابی کنید. کد سجام شما برای امور دریافت کد بورسی و احراز هویت نیاز است پس برای سریعتر جلو رفتن کارهای خود در حفظ و نگهداری این کد نهایت دقت را به خرج دهید چرا که در صورت از دست دادن این کد مراحل بازیابی را باید طی کنید، که این پروسه هم خود زمانبر است.
???? تلاش کنید رمز عبور خود را پس از هر دوره ای تغییر دهید تا به راحتی در اختیار افراد قرار نگیرد.
???? در انتخاب رمز عبور از اعداد رند و یا اعدادی مانند تاریخ تولد و ... پرهیز کنید تا به راحتی قابل حدس زدن نباشد.
???? در صورت فراموشی رمز ورود سهام عدالت، اگر رمز عبور خود را بازیابی نمودید، تنها تا 2 دقیقه فرصت مشاهده و یا تغییر آن را دارید و اگر مدت زمان بیشتری طول کشید باید با پشتیبانی سامانه کارگزاری تماس حاصل فرمایید.
خلاصه مطلب
ما در این مقاله به فراموشی رمز ورود سهام عدالت و روش بازیابی آن پرداختیم . برای بازیابی رمز و نام کاربری میتونید از طریق یکی از کارگزاری ها اقدام نمایید. فراموش نکنید در حفظ رمز های اینترنتی خود کوشا باشید و سعی کنید بعد از بازیابی رمز این رمز را در اختیار فردی قرار ندهید. همچنین در انتهای مقاله به نحوه بازیابی کد پیگیری سجام پرداختیم. در صورت هر گونه سوال در موارد توضیح داده شده، می توانید با مشاورین طلوع پدیده در ارتباط باشید و در زیر همین مقاله سوال خود را کامنت بگذارید.
برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک کنید.
نوشته شده توسط : سایت نرم افزار حسابداری طلوع پدیده
افرادی که در دوره نخست سهام عدالت ثبت نام نمودند به دستور دولت امکان آزاد سازی سهام عدالت در سال جاری برایشان فراهم شده است. این افراد برای آزاد سازی سهام خود وارد سامانه سهام عدالت به نشانی اینترنتی www.samanese.ir شده و به کمک کد ملی خود میتوانند این فرایند را انجام دهند. ما در این مقاله قصد داریم به آموزش آزاد سازی سهام به صورت گام به گام بپردازیم. ما در دامه دو روش آزاد سازی مستقیم و غیر مستقیم را شرح خواهیم داد. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
کارکردها و شرکتهایی که در سبد سهام عدالت وجود دارند
اهدای سهام عدالت به مردم را می توان از دو منظر یک طرح خوب و بزرگ ملی در نظر گرفت:
1- این طرح حدود 49 میلیون نفر را شامل می شود.
2- سهام شرکت ها موجود در سهام عدالت بسیار ارزنده و خوب به نظر می رسد. به طوری که بسیار از شرکت هایی که با درآمد های نفتی بوجود آمده اند در این سبد سهام حضور دارند. این شرکت ها در صنایع بسیار مهمی همچو پالایشگاهی، برق، بانک، سیمان و غیره هستند.
تاثیر ورود سهام عدالت بر بازار سرمایه
ورود سهام عدالت به بازار سرمایه باعث ایجاد رونق در تامین مالی تولید، انتقال مالکیت به بخش خصوصی در راستای افزایش بهره وری و تامین بودجه مالی دولت است.
تامین بودجه مالی دولت: زمانی که دولت سهام خود را در شرکت های بورسی به عنوان صندوق های قابل معامله ETF واگذار کرد گامی بلند را در راستای رشد بازار سرمایه و استفاده از تامین مالی کسری بودجه برداشت.
انتقال مالکیت به بخش خصوصی در راستای افزایش بهره وری:این انتقال می تواند باعث شود تا رانت های موجود در این ادارات به صفر برسد و از سرمایه ها و امکانات به نحو احسنت استفاده شود. ولی در گذشته این واگذاری ها به بخش خصوصی عایدی برای اقتصاد و سیاست کشور در برنداشته و اغلب دولت ها فروش شرکت های دولتی را به منظور کسب درآمد و یا خلاصی از دست شرکت های زیان ده انجام داده اند.
رونق بازار سرمایه در ایجاد تامین مالی تولید: در سالهایی که گذشت رکود تورمی در ایران و پیوسته پائین آمدن نرخ رشد تشکیل سرمایه بخش خصوصی باعث شده تا دولت برای جبران کم و کاستی های خود به تامین سرمایه جایگزین تن دهد. به دلیل اینکه حجم نقدینگی در کشور بسیار بالا است نمی توان سیاست های انبساطی پولی را برای جلو بردن سرمایه گذاری در نظر گرفت.
آزادسازی سهام عدالت چیست؟
افرادی که تصمیم دارند مقداری از سهام خود را آزاد نمایند و یا به دو صورت مستقم و غیر مستقیم بر سهام خود نظارت داشته باشند باید از طریق سامانه سهام عدالت اقدام نمایند.
به طور کلی آزاد سازی سهام عدالت به دو صورت زیر انجام می شود
???? روش مستقیم
???? روش غیر مستقیم
روش مستقیم به این صورت می باشد که خود سهام دار به صورت مستقیم و بدون واسطه بر روی سهام نظارت داشته و تمامی فعالیت های بورسی را خود فرد انجام میدهد و روش آزاد سازی به صورت غیر مستقیم فرد به دلایل مختلف مانند نداشتن زمان کافی و یا مهارت، شرکت های سرمایه گذاری استانی را واسطه قرار می دهد و تمامی کار ها را به او می سپارد. توجه داشته باشید اگر هر یک از روش های آزاد سازی را انتخاب نمایید، دیگر امکان تغییر نخواهید داشت.
همان طور که بیان شد بهتر است قبل از انتخاب روش آزاد سازی سهام عدالت تمامی نکات را در نظر بگیرید و سپس اقدام به آزاد سازی نمایید. برخی از مهمترین نکاتآزاد سازی سهام عدالت به شرح زیر است:
نکات مهم آزادسازی سهام عدالت
????
اگر در روش آزادسازی سهام عدالت روش مستقیم را انتخاب نمایید، می توانید پس از گذشت دو ماه وارد سامانه سجام شده و ثبت نام نماییدو پس از دریافت کد بورسی از سهام های خود مطلع گردید.
????
برای انجام تمام مراحل آزاد سازی سهام عدالت از روش مستقیم و یا غیر مستقیم باید ابتدا در سامانه سجام به نشانی اینترنتی www.sejam.ir ثبت نام کرده و عضو شوید.
????
اگر روش مستقیم را برای آزاد سازی انتخاب نمایید، دیگر اجازه تغییر به روش غیر مستقیم را نخواهید داشت.
???? نکته: موارد یاد شده از جمله مهمترین نکات آزاد سازی سهام عدالت می باشد. در صورتی که تمایل به دانستن تمامی نکات می باشید می توانید با مشاورین طلوع پدیده ار ارتباط باشید.
مراحل آزادسازی سهام عدالت
برای اینکه بتوانید بخشی از سهام خود را آزاد نمایید و سپس اقدام به خرید و فروش نمایید، باید از طریق مراحل زیر اقدام نمایید:
???? در ابتدا وارد سامانه سهام عدالتwww.samanese.irشوید و بر روی گزینه ورود به سامانه الکترونیکی سهام عدالت کلیک نمایید.
[caption id="attachment_15912" align="aligncenter" width="574"] ورود به سامانه سهام عدالت[/caption]
???? در مرحله بعد باید ابتدا تمامی مقرارات را مطالعه کرده و در صورت قبول کرده گزینه برروی مطالب فوق را مطالعه کرده و می پذیرم را کلیک کرده و سپس گزینه ادامه را انتخاب نمایید.
???? در صفحه جدید ابتدا باید کد ملی فرد سهام را وارد کرده و سپس کد امنیتی را وارد نمایید و مجدد بر روی گزینه ادامه کلیک نمایید.
[caption id="attachment_15913" align="aligncenter" width="574"] وارد کردن کد ملی سهام دار[/caption]
???? در مرحله بعد شما می توانید گزینه استعلام سریع را انتخاب کرده و یا برای مشاهده کامل تمامی اطلاعات بر روی گزینه ادامه کلیک نمایید.
???? مرحله بعد مربوط به صحت سنجی می باشد و باید تمامی سوالات پرسیده شده را درست پاسخ دهید. سوالاتی مانند نام پدر، شماره شناسنامه، تاریخ تولد و ...
???? پس از گذراندن این مرحله شما شماره شبا و شماره تلفن همراه خود را مشاهده خواهید کرد و در صورت لوزم می توانید آن را تغییر دهید.
???? مرحله بعد شما باید انتخاب طرح آزادسازی را انتخاب کرده و یکی از روش های آزاد سازی سهام عدالت را انتخاب نمایید.
[caption id="attachment_15914" align="aligncenter" width="574"] انتخاب طرح آزاد سازی[/caption]
اطلاعیه
برای آزاد سازی سهام عدالت تنها یک بار امکان انتخاب یکی از دو روش می باشد. پس حتما قبل از انتخاب یکی از این دو روش با آگاهی کامل انتخاب نمایید.
آزادسازی سهام عدالت به روش مستقیم
❇ در روش مستقیم همان طور که اشاره شد مدیریت تمامی سهام 36 شرکت بورسی بر عهده خود فرد خواهد شد.
❇ زمانی که فرد روش مستقیم را برای آزاد سازی سهام عدالت خود برگزید، باید پس از 2 ماه با مراجعه به سامانه سجام از تعداد سهام خود مطالع گردد.
❇ فردی با انتخاب روش مستقیم می تواند به کمک کارگزاری سهام خود را به فروش برسند و یا برای سرمایه گذاری آن را نگه دارد.
❇ اگر فرد سهام دارد کد بورسی نداشت باید حتما آن را دریافت کرده تا بتواند در بازار بورس فعالیت نماید. برای دریافت کد بورسی می توانید از یکی از کارگزاری های معتبر اقدام نمایید.
❇ فرد سهام دارد پس از انتخاب روش مستقیم در آزاد سازی سهام عدالت خود یک کد 6 رقمی بر تلفن همراه او پیامک شده و با وارد کردن آن در کادر مربوطه می توانید مراحل ثبت نهایی آزاد سازی سهام عدالت به روش مستقیم را به پایان برسانید.
❇ روش آزاد سازی سهام عدالت به روش غیر مستقیم به این صورت می باشد که فرد برای انجام فعالیت های بورسی و دریافت سود، سهام خود را به شرکت های سرمایه گذاری استانی می سپارد و سود خود را از آن ها دریافت می نماید.
❇ اگر روش غیر مستقیم را برای سهام خود انتخاب می کنید دیگر نیاز به ثبت نام و یا دریافت کد بورسی نمی باشد، زیرا به صورت پیش فرض سهام عدالت به صورت غیر مستقیم می باشد.
❇ با انتخاب روش غیر مستقیم شما دیگر قادر به خرید و فروش سهام نخواهید بود اما اگر تخصص در امر بورس ندارید و یا زمان کافی برای رصد سهام خود ندارید بهتر است همین روش را انتخاب نمایید.
خلاصه مقاله
ما در این مقاله تلاش کردیم آزاد سازی سهام عدالت در سال جاری را به صورت گام به گام برای شما شرح دهیم و به تفکیک روش آزاد سازی سهام عدالت مستقیم و غیر مستقیم را بیان کردیم. در صورت هرگونه سوال می توانید با مشاورین طلوع پدیده در ارتباط باشید.
برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک کنید.